Šokantno: Lijek za rak je pronađen ali farmaceutske kompanije šute radi zarade

dolari
...međunarodne farmaceutske kompanije za njega ne pokazuju nikakav interes.

Drugim riječima, masovna proizvodnja lijeka tako jeftinog farmaceutskim kompanijama ne donosi nikakvu dobit i on se stoga ne pojavljuje u ljekarnama, a mnogi ljudi diljem svijeta umiru od nečega što bi, izgleda, vrlo lako moglo biti izliječeno, piše dnevnik.hr.

‘Obično dobijete onaj Eureka osjećaj, koji je najuzbudljiviji osjećaj za bilo kojeg znanstvenika' - izjavio Dr. Evangelos Michelakis sa sveučilišta Alberta, koji svjetskoj znanosti daje odličan trag u potrazi za lijekom protiv raka i to sa starim lijekom koji je izrazito jeftin, pouzdan i siguran.

DCA je bez ikakvih nuspojava korišten na ljudima već desetljećima na rijetkim nasljednim bolestima, a kada ga je Dr. Michelakis dao miševima zaraženim ljudskim stanicama raka, rezultati su ga iznenadili.

‘Već nakon nekoliko tjedana vidljivo je značajno smanjenje od oko 70 posto u veličini tumora. Ovakvi su rezultati najbolji koje možete dobiti' - naglasio je Dr. Michelakis.

Bez ikakvih nuspojava lijek je smanjio tumore mozga, grudi i pluća kod životinja, i to u samo nekoliko tjedana.

Lijek funkcionira tako što oživljava komponente u ljudskim stanicama koji stvaraju energiju, dopuštajući stanicama da ponovno normalno rade i tjeraju stanice raka da zapravo počine samoubojstvo.

DCA je učinkovit i nema nuspojava

Interesantno je kako je nakon ovih istraživanja svaki ozbiljan znanstvenik izjavio da bi se DCA istog trena trebao ispitati na ljudskim pacijentima, no to se ipak ne radi, a kako se nažalost čini, niti neće.

‘Ovo je točno ono što želite, lijek koji je učinkovit s minimalnim nuspojavama za pacijente' - izjavio je Dr. Dario Altieri sa sveučilišta Massachusetts.

No, ima jedan problem, DCA ne posjeduje niti jedna farmaceutska kompanija i na njemu nema patenta. Tako da bi u jednu ruku mogao postati novi lijek za rak, jeftin i dostupan svakome, dok u drugu ruku farmaceutske kompanije za takav lijek i financiranje njegovog testiranja na ljudima jednostavno nisu zainteresirane jer im ne bi donio nikakav profit.

Dr. Michelakis sada mora pronaći nekoga tko je voljan financirati sljedeću rundu testiranja.

‘Čini se kako se možemo samo nadati da ćemo privući pažnju i zanimanje sveučilišta ovdje u Kanadi, ili u SAD-u' - rekao je Dr. Michelakis koji ne želi dozvoliti da medicinski san o jeftinom i učinkovitom lijeku za rak nestane samo zato jer nekome možda ne bi donio nikakav profit.

U povijesti je već bilo nekoliko primjera da određeni lijek u pretkliničkoj fazi pokaže vrlo dobre rezultate, no budući da ga nitko nije patentirao, otišao je u zaborav. Na žalost po mnoge bolesne ljude i njihove napaćene obitelji, problem je u tome što lijek bez velike farmaceutske kompanije iza njega jednostavno nema šanse probiti se na tržište.

Kako bi lijek prošao sve faze testiranja i našao se na tržištu potrebno je oko 100 milijuna dolara i bit će zanimljivo vidjeti hoće li ovaj stari lijek dobiti novu šansu u postajanju lijeka za kojim čovječanstvo žudi već dugo, previše, vremena.