ŠOK ZA TALIJANSKU EUROPARLAMENTARKU Muž joj pronađen mrtav u autu, oko vrata imao zavezanu plastičnu traku

Talijanska eurozastupnica

Angelo Onorato, suprug talijanske europarlamentarne zastupnice Francesce Donato, pronađen je mrtav u svom automobilu u Palermu. Iako se uzrok smrti još uvijek utvrđuje, Francesca Donato se odmah oglasila s porukom: "Ubili su mog muža Angela."

Ona je tražila Angela cijelo jutro, uznemirena jer joj se ne javlja na pozive. Na kraju je uspjela ući u trag automobilu svog supruga, tamnozelenom terencu marke Land Rover, te je obavijestila hitnu pomoć. Angelo Onorato je bio arhitekt te je posjedovao trgovinu namještajem u Palermu, prenosi Hina.

Prema prvim informacijama, oko vrata je imao zavezanu plastičnu traku, piše Corriere della Sera. Pronađen je u sjedećem položaju na vozačevom mjestu. Na tijelu nisu pronađene rane od vatrenog oružja, ali je zato na košulji uočena krvava mrlja. 

Prije pet godina izabrana u EU parlament

Istražitelji ne isključuju da je Onorato na lokaciji gdje je pronađen imao dogovoren sastanak s nekim. Donato, koja je ispitana na policiji, negirala je nagađanja kako je njezin suprug izvršio samoubojstvo. 

Inače, 55-godišnja Donato je 2019. izabrana u Europski parlament sa stranačke liste Sjeverne lige. U Bruxellesu se istaknula svojim izrazito euroskeptičnim stavovima i protivljenjem jedinstvenoj valuti. Tijekom pandemije se usprotivila cijepljenju i restriktivnim mjerama, a 2021. je napustila stranku Sjeverna liga. 

Onorato se također bavio politikom. 2022. se kandidirao na sicilijanskim regionalnim izborima na listi demokršćana, ali nije bio izabran. Njegovi poznanici bili su šokirani viješću o smrti, s obzirom na to da je večer prije smrti bio viđen na zabavi u teniskom klubu u Palermu.