SNJEŽNA OLUJA I DALJE ODNOSI ŽIVOTE "Brojke preminulih nažalost će još rasti"

Amerika snježna oluja
AFP

Deseci Amerikanaca umrli su zbog zimske oluja koj je donijela niske temperature i snježne padaline koje su paralizirale dijelove SAD-a, a dužnosnici u području Buffala vjeruju da će nevjerojatan broj i dalje rasti dok timovi nastavljaju s misijama potrage i spašavanja.

Broj poginulih diljem zemlje u oluji, koja je na neka područja donijela više od 100 cm snijega, popeo se u ponedjeljak na brojku od 60 osoba, od kojih je 27 poginulo u okrugu Erie, New York, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Nažalost, još uvijek izvlače tijela." Neki su umrli od izloženosti, a neki su umrli prirodnom smrću", rekao je o ljudima koji su nedavno pronađeni mrtvi, policijski komesat iz Buffala Joseph Gramaglia rekao je CNN-u te ponovno zamolio stanovnike da ne izlaze iz svojih domova. 

Previše ljudi, uključujući stanovnike koji samo izlaze vidjeti velike snježne padaline, izlazi u svojim vozilima i zaglavi te blokira napore za oporavak, rekao je.

Čelnik okruga Erie Mark Poloncarz objavio je na Twitteru da je 14 ljudi u okrugu umrlo od izloženosti te da se čini da će te brojke samo rasti.