VIDEO  Snažan potres u Indoneziji, najmanje 162 osobe smrtno stradale

Indonezija potres
EPA

Snažan potres usmrtio je više od 160 ljudi u indonezijskoj pokrajini Zapadnoj Javi, a spasioci nastavljaju potragu za zatrpanima u ruševinama dok tlo i dalje podrhatava. Epicentar potresa snage 5,6 stupnjeva bio je pored grada Cianjura u planinskoj Zapadnoj Javi, oko 75 kilometara od glavnog grada Džakarte. U regiji živi više od 2,5 milijuna ljudi

Guverner Ridwan Kamil objavio je na Instagramu da su poginule 162 osobe i da ih je ranjeno 326. Hitne službe objavile su da pokušavaju izvući zatrpane i da će se potraga nastaviti tijekom noći, prenosi Hina.

Vlasti kažu da nema struje, što otežava komunikaciju i da odroni tla u nekim zonama otežavaju evakuaciju. Nakon velikog potresa zabilježeno je više od 88 naknadnih podrhtavanja tla. Ridwan je novinarima izjavio da bi broj mrtvih mogao porasti s obzirom na velik broj srušenih zgrada i kuća.

Indonezija se nalazi na tzv. Pacifičkom vatrenom prstenu, seizmički iznimno aktivnom području u kojemu se sudaraju tektonske ploče, izazivajući brojne potrese i vulkane.