SNAGA OPROSTA Majka zagrlila ženu koja joj je pregazila kćer

Opraštanje, Španjolska
Isaac Quesada

Nevjerojatna priča o praštanju i suosjećajnosti dogodila se u Španjolskoj nakon što je vozačica ispred katoličke osnovne škole usmrtila 5-godišnju djevojčicu i još dvije teško ozlijedila.

Prošli petak, 5. studenog, vozačica, koja je također majka, vozeći automobil s automatskim mjenjačem zabunom je pritisnula gas umjesto kočnice te naletjela na tri djevojčice ispred škole.

Brojni svjedoci događaja poručili su kako je majka preminule djevojčice bila u blizini te je dotrčala do mjesta nesreće i legla kraj svoje kćeri “provevši s njom posljednje trenutke prije nego što je preminula”.

Nakon toga se “automatski ustala i otišla zagrliti ženu koja je pregazila njezinu kćer”, kao znak oproštenja i podrške, prenosi bitno.net.

Obitelj preminule djevojčice dobila je brojne poruke podrške uključujući onu madridskog nadbiskupa kardinala Carlosa Osora koji je izrazio svoju blizinu svim obiteljima pogođenim nesrećom.

“Pridružujem se patnji obitelji koje trpe zbog ove nesreći kod škole Montealto, moleći za sve, posebice za majku koja je izgubila kćer. Izražavam svoju blizinu čitavoj školskoj zajednici”, napisao je kardinal.

Pokrenut je i molitveni lanac koji je okupio ljude koji naizmjenično 24 sata zaredom mole krunicu za preminulu i ozlijeđene djevojčice te za vozačicu automobila.

U znak zahvale svima koji su joj pružili podršku roditelji djevojčice koja je smrtno stradala napisali su pismo u kojem su naveli kako su “preplavljeni toliko znakovima pažnje”.

“Ne stignemo pročitati sve poruke podrške zato što bismo stalno plakali, a to si ne možemo priuštiti jer imamo još petero malenih za koje trebamo brinuti”, napisali su roditelji.

“Znam da to već činite ali molimo vas da se pomolite i za druge dvije obitelji i za majku na koju je, po našem mišljenju, pao najteži teret nesreće i još je jednom potičemo da se preda Gospodinu i shvati da nije ni za što kriva te da je Bog, iako nam se to čini nepojmljivim, ovo dopustio radio većeg dobra”, stoji u njihovom pismu.

Naveli su i kako su tijekom sprovoda čuli za slučajeve nekoliko ljudi koji su se udaljili od vjere, ali su otišli u crkvu kako bi molili krunicu za njihovu kćer.

“Ostaje nam utjeha što smo dali sve kako bi naša Mariquilla imala svu moguću brigu i pažnju i zahvaljujemo Bogu na ovih prekrasnih pet godina koje nam je dao s njom”, zaključili su.