SLUČAJ KOSTA K. Podignute optužnice protiv roditelja dječaka koji je izveo masakr u beogradskoj školi

Kosta Kecmanović i Vladimir Kecmanović
Republika.rs

U izvanrednom obraćanju javnosti, održanom u beogradskoj Palači pravde, viši javni tužitelj Nenad Stefanović objavio je da su podignute optužnice protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja 13-godišnjeg dječaka koji je izveo masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, prenosi Tanjug.

Optužnica od 267 stranica

Vladimir Kecmanović, otac dječaka, nalazi se u pritvoru od 3. svibnja, nakon što je njegov sin počinio stravičan zločin, ubivši devetero učenika i portira škole. Majka dječaka, Miljana, trenutno je na slobodi. Stefanović je izrazio zahvalnost svim institucijama i svom timu koji su sudjelovali u istrazi, koja je rezultirala optužnicom od 267 stranica.

"Proveli smo temeljitu istragu o okolnostima u kojima je 13-godišnje dijete počinilo najozbiljniji zločin u povijesti zemlje. Istragu su vodila dva javna tužitelja i želim pohvaliti njihovu predanost”, izjavio je Stefanović.

Kršenje opće sigurnosti, neovlašteno posjedovanje oružja...

Vladimir je optužen za teško kršenje opće sigurnosti, s obzirom na to da je svog sina obučavao za rukovanje vatrenim oružjem, učio ga kako napuniti okvir municijom i pucati u mete, kao i kako pravilno stajati i disati prilikom korištenja oružja. Oružje i municija čuvani su u plastičnim koferima, umjesto u sigurnosnom sefu, omogućujući djetetu pristup istima.

“Oružje i okvir je bio u koferu s lokotom i šifrom, a drugi kofer je bio bez lokota i u njemu je bila municija. Omogućio je djetetu da dođe do dva pištolja za koje ga je prethodno obučavao u streljačkom klubu. Sin okrivljenog došao je u posjed oružja 1. svibnja 2023. kada je napunio šest okvira s ukupno 92 metka. U torbu ih je prebacio 3. svibnja i ponio u školu”, istaknuo je tužitelj.

S druge strane, majka dječaka, Miljana, optužena je za neovlašteno posjedovanje oružja i eksplozivnih materijala, budući da je tijekom istrage na jednom od metaka pronađena njezina DNK.

Ovaj tragičan događaj i dalje odjekuje u javnosti, a suđenje koje slijedi bit će pod budnim okom medija i javnosti, koja traži odgovore i pravdu za nevine žrtve ovog strašnog čina.