SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO REGIJU Medicinska sestra kaže da se branila od starice. Stigla je i kćer koja ju je odvela

Medicinske sestre Kosovo

Žaneta Nura, kćerka starice koju su medicinske sestre fizički i psihički zlostavljale u domu za stare u Peći, navela je za kosovske medije da je njena majka dobro i da ju je odvela iz doma.

Ona je rekla da je šokirana nasiljem koje je doživjela njena majka. Ona je rekla da je majku posjećivala jednom ili dva puta tjedno u domu za stare, a posljednji put je bila prije četiri dana. Tada je primijetila znake nasilja na licu majke, ali nije mogla ni pretpostaviti da potiču od radnika doma.

"Automatski sam izvukla majku odatle, a sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvijetljen. Dogodilo se mojoj majci, ali hajde da se ne dogodi drugima. Primijeniti nasilje nad 70-godišnjom ženom… Tri sestre, jedna joj je držala ruke, dok su joj se druge smijale, to je kraj svijeta. Veoma sam potresena", rekla je Nura, prenosi 'Dnevni avaz'.

Jedna od medicinskih sestara, Aurona Peljaj, koja je uhićena, iznijela je sramnu obranu u policiji, tvrdeći da se ona zapravo branila od starice. Video-snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje kako se ona i smije dok udara staricu, koja nije imala snage da se brani.

Peljaj tvrdi da je starica nju prva napala i da je bila agresivna, prenosi portal Sinjali. Isti portal navodi da je Peljaj izjavila kako je tog dana otišla pomoći kolegama koji su se bavili starijom ženom, koja je, kako tvrdi, bila agresivna. Navela je i da je starica tog dana imala nervni slom.

"Kada sam počela raditi, ona je već bila stanarka u kući i doktor je potvrdio da ima psihičke smetnje. Na dan kada se dogodio slučaj, bila je veoma agresivna i s vremena na vrijeme je doživljavala nervne krize, o čemu smo obavijestili doktora. Tog dana imali smo zadatak da im promijenimo pelene nakon što je starija žena izvršila svoju fiziološku potrebu i zaprljala prostor rukama. 

Čula sam buku u kupatilu i otišla da pogledam. Moje kolege su imale problema tamo i željela sam da pomognem. Ona me je napala i ozlijedila mi ruku, napala me je nogom. Nisam koristila nasilje ili veliku silu osim da je spriječim da me napadne. Također je tog dana napala još jednog stanara", tvrdi Peljaj.

Tri medicinske sestre su uhićene nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi kako jedna od njih tuče staricu u Domu za stare 'Orenda' u Peći, potvrdio je glasnogovornik policije za regiju Peći Fadilj Gaši, prenosi Reporteri.

"Sada su tri osobe koje su uhićene. Postoje tri različita kaznena djela, prva se tereti za kazneno djelo 'Napad', druga zbog 'Pomaganja u kaznenom djelu napada', a treća za 'Neovlašteno snimanje'", rekao je Gaši za Reporteri.

Otac medicinske sestre koja je fizički napala stariju ženu u Peći, Naim Peljaj, javno se ispričao za njen potez. On se, u izjavi za Kljan Kosova, također javno ispričao obitelji Nura iz Đakovice, rekavši da su ga objavljeni snimci strašno pogodili, kao i njegovu obitelj, objavio je 'Dnevni avaz'.