Slovenija ponovno promijenila pravila za ulazak u zemlju

Slovenija ponovno promijenila pravila za ulazak u zemlju
Ilustracija

Slovenska vlada promijenila je uvjete za ulazak u zemlju za one koji nisu cijepljeni, ni preboljeli covid i nemaju negativan test, pa oni karantenu nakon ulaska više neće moći privremeno prekinuti negativnim testom.

Zbog skraćivanja kućne karantene s deset na sedam dana, ukida se mogućnost prijevremenog prekidanja karantene s negativnim PCR testom, a osoba koja se nakon prelaska granice uputi u karantenu morat će kod kuće biti izolirana punih sedam dana, objavio je vladin ured za komunikacije, prenosi Hina.

Bez odluke o obveznoj karanteni u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji su cijepljeni potrebnim dozama, oni koji su preboljeli covid-19 ili imaju negativan test na koronavirus.

Zdravstvene vlasti objavile su u subotu da je u zadnjih 24 sata potvrđeno 7580 novih zaraza, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još je pet oboljelih umrlo.

Sa 14.360 PCR testova potvrđeno je7580 zaraženih ili 52,8 posto među testiranima, a napravljeno je još 109.072 brzih antigenskih testova, čije pozitivne nalaze još treba potvrditi PCR testiranjem. Po podacima vlade u bolnicama je trenutno 514 covid pacijenata, od čega 156 na odjelima intenzivne njege.