SLIJETANJE BUSA U BUGARSKOJ Vlasnik autobusa ima više od 100 prekršaja

SLIJETANJE BUSA U BUGARSKOJ Vlasnik autobusa ima više od 100 prekršaja
bg-voice

Pripadnici prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, po hitnom postupku, izvršili su nadzor pravne osobe - vlasnika autobusa koji je sletio sa puta u Bugarskoj, kao i poduzetnika koji je korisnik vozila po ugovoru o zakupu, kod kojih je utvrđeno više od 100 prekršaja. Vlasnik vozila je kažnjen s više od 3,5 milijuna dinara (58.681 KM), a korisnik autobusa s 420.000 (7040 KM) dinara.

Pripadnici MUP-a su nadzor izvršili povodom prometne nesreće koja se prije tri dana dogodila na autoputu u Bugarskoj, a u kojoj je sudjelovao autobus iz Srbije kada je ozlijeđeno 28 srpskih državljana, naveo je MUP.

Prilikom nadzora su kod pravne osobe – vlasnika vozila utvrđeni prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u cestovnom prievozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o sigurnosti prometa na putevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače posjeduje važeću licencu za prijevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u cestovnom prijevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o sigurnosti prometa na putevima.

Pripadnici Uprave prometne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolirati prijevoznike i autobuse kojima se vrši organiziran prijevoz djece, poručuju iz MUP-a.