SESTRA NASTRADALOG IZ PODMORNICE "Sin mu je bio prestrašen, ali je išao s njim da se povežu za Dan očeva..."

Podmornica Titanic

Starija sestra poduzetnika Dawooda i Sulemanova, Azmeh Dawood za NBC News je izjavila da je njegov sin bio jako prestrašen i protiv putovanja podmornicom, u kojoj su nesretni ljudi nažalost stradali.

"Suleman je osjetio da to nije u redu i nije bio najsretniji s idejom putovanja do Titanicove olupine, ali je to napravio svome ocu za Dan očeva", otkriva starija sestra.

Ozbiljna avantura

"Suleman je to ocu darovao za Dan očeva. Bilo je to iskustvo u kojem će se njih dvoje povezati i želio je da to bude vrlo uzbudljiva avantura kakva se pamti za života", navela je ona.

Azmeh je rekla da su drugi putnici koji su poginuli u katastrofalnoj imploziji išli na putovanje iz vlastitog interesa, za razliku od 19-godišnjeg Sulemana.

"Oni su tamo bili iz svog vlastitog interesa, Suleman je tamo bio jer se htio povezati s ocem na Dan očeva", kratko je dodala.

"Barem nisu ništa osjetili"

"Koliko god grozno zvučalo, drago mi je znati da moj Suleman nije osjetio ništa. Samo su sjedili i uživali, a onda se iznenada dogodio bum", gotovo je. Nisu imali vremena ni shvatiti šta se dogodilo", kazala je Azmeh pa svog brata opisala kao "dragocjenog anđela" koji je za Titanic bio zainteresiran od svoje mladosti.

Dodala je da mu je to bila najveća želja, san, sve.

"Šahzadi se ostvario san na izvanredan način. Postao je dio legende o Titanicu. U tom smislu, nije mogao ostvariti ništa veće", kazala je Azmeh za NBC iz svog doma u Amsterdamu.