Šestero ozlijeđenih u sukobu i pucnjavi na Kosovu nakon srpskog poraza u košarci

sukob, kosovo
Odmah poslije polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva u košarci velika grupa Albanaca je prešla most na Ibru kako bi proslavila pobjedu Turske nad Srbijom.

Građani iz sjevernog dijela koji su prijenos utakmice pratili u obližnjim kafićima dočekali su ih i zasuli kamenjem, nakon čega su se Albanci vratili u južni dio grada.

Policajac Eulexa upucan u nogu

B92 izvještava da su se nakon toga oglasile sirene za uzbunu te su se s obje strane mosta koji dijeli grad okupile veće skupine ljudi. Reporter Bete je javio da se iz južnog dijela grada povremeno čula pojedinačna i rafalna pucnjava.

Associated Press je izvijestio da su nerede većih razmjera spriječile snage policije Europske unije koje su lokalni policajci pozvali u pomoć. Teže je ozlijeđen 21-godišnji Miloš Radenković koji je zadobio prostrijelnu ranu lijeve ruke te je zbrinut u Medicinskom centru u srpskom dijelu grada. Francuski pripadnik Eulexa je pogođen u nogu.

Okupljene skupine su se nakon ponoći počele razilaziti, a nekoliko desetaka ljudi sa sjeverne strane je kamenjem gađalo Eulex, koji im je odgovorio suzavcem.

Foto: AFP (Ilustracija)

izvor: index.hr