Sedam najboljih gradova za proslavu Nove godine

Nova godina, proslava

Smiraj ljeta i početak jesenjih mjeseci nagovještava hladniji dio godine. Samim tim, doček Nove godine postaje tema koja okupira sve veći broj razgovora. Planiranje provoda za najluđu noć u godini, odabir lokala, destinacije i društva, samo su neki od elemenata koje je potrebno odabrati kako bi proslava Nove godine bila nezaboravno iskustvo.

Postoji veliki broj ljudi koji želi da spoji lijepo i korisno, pa tako pred sam kraj decembra negdje otputuju i u tom gradu dočekaju Novu godinu. Bilo da je u pitanju neka atraktivna, egzotična destinacija na drugom kraju svijeta, metropola koja organizuje spektakularan doček na glavnom trgu ili bajkoviti gradić koji ima poseban šmek tokom Nove godine, postoje mjesta koja vrijedi posjetiti i uživati u najluđoj noći.
U nastavku predstavljamo 10 najboljih gradova za proslavu Nove godine.

#1 Magični New York - sjajan doček Nove godine
Kada je u pitanju Nova godina proslava u popularnoj “Velikoj jabuci” jedan je od najvećih doživljaja koji možete sebi da poklonite. Fenomenalni Time Square u New Yorku koji svake godine privuče više od milion posjetilaca koji gledaju tradicionalno “spuštanje kugle”, fantastični koncerti u dvoranama širom grada, bogata klupska ponuda grada koji predstavlja izvorište zapadne civilizacije ili krstarenje ulicama New Yorka predstavlja odličnu opciju za proslavu Nove godine.

#2 Beograd i proslava Nove godine u bijelom gradu
Prijestonica Srbije tijekom novogodišnjeg perioda oživi na potpuno drugačiji način. Nezaboravan doček Nove Godine na Trgu Republike, uz mnoštvo najpopularnijih regionalnih izvođača i sjajnu žurku na otvorenom predstavlja sjajan način da proslava Nove godine bude dugo vremena urezana u vaše pamćenje.
Proslava Nove godine u Beogradu je, pored glavnog trga, moguća i u brojnim sjajnim prijestoničkim klubovima i diskotekama, boemskoj četvrti Skadarliji ili uz rok svirke u pabovima. Beograd je poznat kao mjesto za odličan provod, a proslava Nove godine je poseban povod za uživanje u čarima bijelog grada.

#3 Istanbul - proslava nove godine u gradu sa duhom Orijenta
Istanbul je metropola koja spaja duh Istoka i Zapada, sa prelijepim čaršijama, bazarima koji su poznati na cijelom svetu, bogatom kulturno-povijesnom tradicijom i arhitekturom koja kombinuje brojne stilove. Fenomenalna gastronomska ponuda i uživanje u tradicionalnim jelima samo su još jedan od razloga da posjetite Istanbul.
Proslava Nove godine u gradu koji nosi duh Orijenta, uz magičnu novogodišnju noć sa pogledom na Bosfor ili boravak među velikim brojem posjetitelja na trgu Taksim, odlična je preporuka da se Istanbul nađe na listi 10 najboljih gradova za proslavu Nove Godine.

#4 Berlin - sjaj Brandenburške kapije u glavnom gradu Njemačke
Kada su u pitanju gradovi za proslavu Nove godine, Berlin je jedan od onih gradova koji svake godine sa stilom dočekuje najluđu noć. Divna arhitektura i prelijepa praznična atmosfera očekuje milijune posjetitelja, a pored razgledanja ovog fantastičnog grada, sam doček Nove godine podno čuvene Brandenburške kapije, uz nastupe brojnih umjetnika, štandove sa hranom i pićem i spektakularni vatromet, čini da Berlin spada u grupu za koje se kažu da su idealni gradovi za proslavu Nove godine.

#5 London - svjetleće reklame i bajkovit prizor engleske prijestonice
Kada je u pitanju Nova godina proslava u gradu Londonu predstavlja poseban doživljaj za sve ljubitelje tradicije i bajkovite arhitekture. Ukrasi korporativnih konglomerata, svjetleće reklame, zgrade stare vijekovima i kočije koje tijekom sniježnih noći razvoze ljude u centru britanske prijestonice, samo su neki od prizora zbog kojih London spada u red najboljih gradova za proslavu Nove godine.
Duž Temze, svake godine se rasporedi više stotina tisuća posjetitelja, što domaćih, tako i stranih turista, kako bi Novu godinu dočekali uz otkucaje Big Bena, najveće sat kule sa zvonikom na cijelom svijetu. Pored toga, bogat noćni život, klupska scena i nastupi na trgovima prava su pozivnica za sve ljubitelje anglosaksonskog viđenja provoda za najluđu noć.

#6 Prag - prelijepi mostovi i srednjovjekovna arhitektura
Kao jedan od najljepših evropskih gradova, sa raskošnom arhitekturom, bogatom istorijom i prelijepim ulicama, Prag predstavlja sjajnu destinaciju za proslavu Nove godine. Pod svjetlom vatrometa, Karlov most i okolna zdanja dobijaju nov sjaj, a fantastična ponuda Praga tokom novogodišnjih praznika predstavlja najbolju pozivnicu da glavni grad Češke bude mjesto na kom ćete zakoračiti u Novu godinu.

#7 Pariz - doček Nove godine uz pogled na Ajfelovu kulu
Grad svjetlosti je i tijekom novogodišnje noći osvjetljen fantastičnim ukrasima, dekoracijama i šarmantnim svjetlucavim ornamentima koji, uz nevjerovatnu pirotehniku i vatromet, daju poseban kolorit dočeku Nove godine u glavnom gradu Francuske. Pogled na Ajfelov toranj ili Jelisejska polja, u iščekivanju da kazaljke otkucaju ponoć, predstavlja nezaboravno iskustvo za svakog ko se odluči na to da Pariz bude grad u kojem će dočekati Novu godinu.

Doček Nove godine je jedan od datuma koji se svake godine željno iščekuje, što zbog novogodišnjih rezolucija, odnosno promena koje stupaju na snagu svakog prvog januara, novih planova i novih želja. Ipak, sam doček može da bude sjajna najava čitave godine ukoliko ga provedete u nekom od ovih spektakularnih gradova i istražite sve ono što ove metropole mogu da vam ponude u najluđoj, novogodišnjoj noći.