Rusija testirala novu nuklearnu raketu, dometa 8.000 kilometara!

Raketa, indija, povijest međuplanetarnog istraživanja, indijska organizacija za svemirska istraživanja, atmosfera Marsa, atomska bomba, nuklearne rakete , raketa Bulava, Vladimir Putin, razvoj nadzvučnih raketa , kina, Vojna oprema, Dongfeng, Sjeverna Koreja, Raketa nove generacije, Raketa, test dalekometnih raketa,  balistička raketa, američka vojska, iran,  balističke rakete , sankcije protiv Irana ,  balističke rakete , Houthi pobunjenici, jemen, iran, ISIL,  balističke rakete , indija, lansiranje satelita,  balističke rakete , interkontinentalni balistički projektil, Sjeverna Koreja
Snaga joj je stotinu puta veća od atomske eksplozije koja je 1945. opustošila Hirošimu

Rusija je u srijedu uspješno testirala nove interkontinentalne nuklearne rakete Bulava, a u listopadu i studenome namjerava izvesti još dva pokusa, rekao je zapovjednik ruske mornarice, admiral Viktor Širkov.

Vojne snage pojačale su vojne vježbe i pokuse od početka sukoba u istočnoj Ukrajini, a 12-metarska raketa Bulava dosad je prošla mnoge pokuse. Snaga joj je stotinu puta veća od atomske eksplozije koja je 1945. opustošila Hirošimu.

Širkov je rekao kako je raketa lansirana s područja Bijelog mora, a cilj joj je bio na ruskome krajnjem istoku. »U listopadu i studenome pomorska flota namjerava ispaliti još dvije krstareće rakete opremljene balističkom opremom«, izjavio je Širkov za Interfax.

Raketa Bulava ima masu od 36,8 tona, domet joj je oko 8000 kilometara, a može nositi od šest do deset nuklearnih bojnih glava.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je izjavio da Rusija mora održati svoj nuklearni arsenal zbog sve većeg broja mogućih sigurnosnih prijetnji, izvješćuje Reuters.
Kako su odnosi između Moskve i Zapada zahladili zbog krize u Ukrajini, Putin je potpisao ukaz koji mu omogućuje veću kontrolu nad povjerenstvom koje nadzire vojnu industriju te je ponovio da bi ruske snage trebale biti manje ovisne o rezervnim dijelovima iz zapadnih zemalja.

»Potrebna nam je pouzdana i potpuna procjena mogućih prijetnji ruskoj vojnoj sigurnosti. Za svaku od tih prijetnji potrebno je pronaći primjeren odgovor«, kazao je Putin na sastanku s vladinim dužnosnicima iz vojnog sektora. Također je kazao da se Rusija mora pobrinuti da u sljedećih nekoliko godina osigura razvoj oružja velike preciznosti. Rusija, koja se još uvijek uvelike oslanja na oružje i vojnu tehnologiju iz sovjetskog razdoblja, planira na modernizaciju vojske utrošiti više od 537 milijardi dolara.

Hina