REUTERS TVRDI Đoković je još 2020. godine kupio farmaceutsku tvrtku koji razvija lijek protiv covida-19

REUTERS TVRDI Đoković je još 2020. godine kupio farmaceutsku tvrtku koji razvija lijek protiv covida-19
AP

Prvi tenisač svijeta i jedan od najglasnijih protivnika cijepljenja u svijetu, Novak Đoković, ubrzo nakon izbijanja pandemija koronavirusa preuzeo je dansku farmaceutsku tvrtku koja se bavi razvojem lijeka protiv covida, otkrio je Reuters
Đoković je u kompaniji QuantBioRes kupio 80 posto udjela još u lipnju 2020., otkrio je glavni izvršni direktor te kompanije Ivan Lončarević.

Riječ je o farmaceutskoj tvrtki koja zapošljava 11 istraživača iz Danske, Australije i Slovenije, pojasnio je Lončarević te je naglasio kako razvijaju lijek protiv covida, a ne cjepivo.

Odbio je reći za koji iznos je Đoković postao većinski vlasnik QuantBioResa.

Njihov lijek temelji se na peptidu koji prijeći koronavirusu da se nastani u ljudskim stanicama, a na kliničke testove u Velikoj Britaniji trebao bi krenuti ovog ljeta. Đokovićev glasnogovornik odbio je za Reuters komentirati tenisačevu investiciju.

Inače, prvi reket svijeta početkom 2022. potaknuo je globalnu debatu o ljudskim pravima nakon što je pokušao ući u Australiju iako nije cijepljen protiv covida zbog čega mu je odbijena viza te je deportiran u Srbiju.