REORGANIZACIJA DJELOVANJA Mjesec dana roka da se vrati nelegalno oružje. Pojačat će se prisustvo policajaca

Policija Srbija traka
Tanjug

Patrole policije od sutra će biti blizu svake škole, izjavio je državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Srbije Danilo Stevandić, prenosi Pink.

On se najprije dotakao i najvažnije mjere, o kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odmah nakon masakra obavijestio javnost: "Jedna od mjera je da se uradi razoružavanje, i da se uputi javni poziv svim osobama koje žive na teritoriju Republike Srbije, da takvo oružje donesu u najbližu policijsku postaju. 

Ministar Gašić je donio naredbu tijekom jučerašnjeg dana, a koja se odnosi na predaju neregistriranog oružja i streljiva. I od sutra, do osmog lipnja mogu ga predati u najbližoj policijskoj postaji, bez pravnih posljedica", rekao je Stevandić, govoreći o jednoj od mjera koja je donijeta. Treba napraviti razliku između legalizacije i predaje oružja, napomenuo je.

"Ovdje se radi samo o predaji, bez naknade. Ono što je bitno da se zna, da to treba donijeti rasklopljeno, a ne trenutno funkcionalno. To je po zakonu propisano. U futroli i rasklopljeno", rekao je on. Kako je potom naveo, bit će pojačano prisustvo policije i na svim javnim mjestima na kojima se okuplja veći broj ljudi.

"Bit će pojačano vidljivo prisustvo policije na svim javnim mjestima na kojima se skuplja veći broj ljudi: u tržnim centrima, u parkovima, na trgovima ...", izjavio je Stevandić, prenosi Telegraf.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon dva masovna ubojstva koja su se dogodila u Beogradu i kod Mladenovca, najavio je da će u narednih šest mjeseci biti zaposleno novih 1.200 policajaca.