REKONSTRUKCIJA UBOJSTVA DJEVOJČICE VANJE Automobil u kojem su je otmičari vozili prošao pored 40 kamera

Vanja Gorčevska

Istražni organi otkrili su početnu i krajnju točku odakle je 14-godišnja Vanja Gorčevska oteta, sprovedena do mjesta gdje je odvedena i potom ubijena. 

Ekipa "Skoplje1" zabilježila je čak 40 nadzornih kamera tim putem, ali se postavlja pitanje koliko je kamera snimilo kretanje vozila "Renault" i "Citroen" u kojim se nalazila Vanja. 

Vanja Gorčevska je oteta u strogom centru Skoplja, nakon čega je prevezena u jednom od navedenih automobila, pisao je "Blic".

Njena putanja se nastavila preko Debar Malog, Mirkovaca, Brazde, a onda u nepoznatom pravcu, prije nego što je nađena, na svega 40 minuta udaljenosti od mjesta gdje je oteta.

Kako su pregledane kamere?

Preko 40 kamera usput, dio su projekta "Sigurnog grada", dok su ostale iz privatnih objekata, nedaleko od puta. 

Kamere se nalaze gotovo na svakom koraku u prvim kilometrima, pa čak i u sporednim ulicama. 

Ekipa "Skoplje1" postavlja pitanje - jesu li sve kamere pregledane nakon što je prijavljen nestanak djevojčice ili danima kasnje?

Podsjećamo, jedna od ovih kamera je zabilježila oba vozila u kojima je Vanja prevezena nakon što je oteta iz zgrade.

U posjed ovog snimka došao je sjevernomakedonski portal "Portaliks", dok se na snimku vidi kada i kako je djevojčica stigla u selo Brazda. Automobili su ovom prometnom ulicom prošli oko 7:55 sati, dok je ukradeni "Citroen" zapaljen oko 9:37 sati.

Regija tragala sedam dana

Vanja Gorčevska je ubijena nekoliko sati nakon što je oteta, a njeno tijelo je nađeno tjedan dana kasnije. Njen nestanak je prijavila njena majka Zorica 27. studenog, kada je Vanja krenula u školu, ali do tamo nije ni stigla. U otmici je po navodima istrage sudjelovao i njen otac, Aleksandar, koji se također nalazi u pritvoru.

Potraga za Vanjom je izazvala veliku pažnju u cijeloj regiji, a vjeruje se da ju je otela grupa otmičara na čelu sa kontroverznim Ljupčom Palevskim Palčom.

Zbog sudjelovanja u ubojstvu Vanje, ali i frizera Pančea Žežovskog, čiji su automobil koristili za otmicu djevojčice, uhićeni su i Vlatko Kešišev, Velibor Manev i Bore Vidovski.

Tijekom otmice djevojčice Vanje korišten je i jedan podrum, gdje je bila vezana, a potom stavljena u vreću za spavanje i izvedena iz zgrade, navodi "TV24".

Vozač koji je Ljupča Palevskog prevezao iz Beograda u Tursku dobio je kaznenu prijavu i produžen mu je pritvor na 30 dana zbog slučaja dvostrukog ubojstva.

On se sumnjiči da je od 1. do 3. prosinca, kako bi pomogao Palevskom da pobjegne i sakrije se od vlasti, od 1. do 3. prosinca "Land roverom" strumičkih registarskih oznaka, u vlasništvu strumičke firme, pokupio Palevskog iz Beograda i odvezao ga u Tursku, prenosi "Telegraf".