RAT SE ŠIRI IDF upao na Zapadnu obalu u izbjeglički kamp, ima mrtvih

Izraelska vojska

Uz podršku vojnih buldožera, vojnici su upali u izbjeglički kamp Jenin na Zapadnoj obali, uključujući i dvorište državne bolnice u Jeninu. Crveni polumjesec je objavio da je jedan Palestinac ranjen bojevom municijom.

Palestinski Crveni polumjesec (PRCS) kaže da su izraelske snage privele ozlijeđenu osobu iz unutrašnjosti jednog od njihovih ambulantnih vozila na ulazu u državnu bolnicu u Jeninu.

Uhićenje se dogodilo nedugo nakon što je PRCS priopćio da je njihovo vozilo hitne pomoći, koje je prevozilo ozlijeđenu osobu, spriječeno u dolasku do bolnice zbog izraelskih vojnika koji su upali u Jenin za koji je IDF rekao da je postao “zatvorena ratna zona”.

Još dva Palestinca su ranjena, jedan ispred vojnog zatvora Ofer u Beituniji, blizu Ramallaha i jedan u izbjegličkom kampu al-Arroub, u blizini Hebrona.

Izraelske snage ubile dvoje djece na Zapadnoj obali

Grupa za ljudska prava identificirala je dvojicu dječaka kao 17-godišnjeg Maleka Majeda Abdelfattaha Daghra i Amra Ahmada Jamila Abu Wahdana, 14.

Daghra je upucan četiri puta tijekom izraelskog vojnog napada na Kafr Ein, sjeverozapadno od Ramallaha, rekla je grupa za prava djece.

Wahdana su izraelske snage upucale u prsa u selu Tayasir, istočno od Tubasa na sjevernoj Zapadnoj obali.

Šezdeset i dvoje palestinske djece ubijeno je na okupiranoj Zapadnoj obali od 7. listopada, čime je ukupan broj porastao na 102 od početka godine, priopćio je DCIP.