VIDEO  Radnik iz BiH ozlijeđen u urušavanju gradilišta na Malti

Urušavanje gradilišta na Malti
The Times of Malta

U urušavanju gradilišta u Corradinu na Malti jedan radnik je smrtno stradao, a najmanje ih je pet ozlijeđeno. Među njima je i jedan radnik iz BiH.  Uz njega ozlijeđena su trojica Albanaca i jedan Maltežanin. 

Kako piše "Times of Malta", od petorice ozlijeđenih, trojica su u kritičnom stanju, a za šestim radnikom se tragalo do noćas, kada je dva sata iza ponoći nažalost pronađen mrtav ispod ruševina

Svjedok koji je objavio video na društvenim mrežama tvrdi da se urušavanje dogodilo dok su radnici betonirali gradilište. Video prikazuje radnika kako visi na betonskoj cijevi pumpe koji se pokušava spasiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drugi video snimljen s mjesta urušavanja pokazao je razmjere tragedije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Neka su djeca igrala nogometnu utakmicu na obližnjem igralištu, a njihovi roditelji su to gledali. Odjednom smo čuli ogromnu buku, poput potresa, zgrade koja se ruši", rekao je jedan od svjedoka.

"Svi su bili zapanjeni. Utakmica je stala i svi smo gledali u zgradu. Nismo odmah shvatili što se dogodilo. Mislili smo da možda ruše zgradu. Ali nekoliko sekundi kasnije vidjeli smo čovjeka kako visi i bori se za život. Nakon toga smo znali da je ovo tragedija."

Za sada nije poznato šta je dovelo do urušavanja gradilišta, a istraga je u tijeku.