Pucnjava u Oslu, dvoje mrtvih

Oslo pucnjava
NRK

Dvije osobe ubijene su u pucnjavi u noćnom klubu u norveškoj prijestolnici Oslu, objavila je policija rano jutros. Policija je tvitala da je ozlijeđeno više osoba, a osumnjičeni je priveden nedugo nakon pucnjave u blizini mjesta događaja, objavila je Hina.

Sve indicije upućuju na to da je počinitelj djelovao sam, rekao je kasnije policijski glasnogovornik Tore Barstad, a prenosi NRK. Tri osobe su teško ozlijeđene, a 19 ih je dobilo liječničku pomoć.

NRK je objavio da postoje najmanje tri mjesta zločina. Nije bilo informacija o potencijalnom motivu, ali incident prvotno nije klasificiran kao teroristički. Policija nije dala podatke o dobi ili identitetu uhićenog osumnjičenika.

Osumnjičeni nije davao izjave. Policija je pretražila njegov stan, a zaplijenjena su dva komada vatrenog oružja korištena u napadu, javlja NRK pozivajući se na Barstada.

Novinar koji je svjedočio napadu rekao je da je vidio muškarca koji je došao na mjesto događaja s torbom, izvadio pištolj i počeo pucati. Drugi svjedok iz noćnog kluba naveo je da je izbila panika.

Napad se dogodio u noćnom klubu 'London Pub', gay klubu u popularnoj ulici u Oslu, objavio je list Aftenposten. Policiji su pomogli civili da uhiti osumnjičenog, izvještavaju novine pozivajući se na policiju.

'Daily mail' navodi kako je počinitelj 42-godišnjak Iransko-norveškog državljanstva, te se sumnjiči za ubojstva i terorizam. Isti medij navodi kako je organizatorima Oslo pridea preporučeno da se događaj otkaže, što su oni i učinili poštujući policijske preporuke.