PUCNJAVA NA MISI Turska uhitila 25 osumnjičenih za ubojstvo u crkvi

Turska policija
AP

Turske vlasti službeno su uhitile 25 osumnjičenih u vezi s pucnjavom na muškarca tijekom službe u crkvi u Istanbulu prošlog vikenda, rekao je ministar pravde Yilmaz Tunc.

Među 25 zadržanih u pritvoru bila su i dvojica osumnjičenih napadača, koje je policija prethodno uhvatila, a za koje se vjeruje da su povezani s takozvanom Islamskom državom, objavio je Tunc na platformi X, prenosi Fena.

Dva glavna osumnjičena bili su strani državljani, jedan iz Tadžikistana, a drugi Rus, rekao je ranije ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya.

"Islamska država" preuzela je odgovornost za napad u izjavi za Telegram, rekavši da je to bio odgovor na poziv čelnika skupine da se napadnu Židovi i kršćani.

Tunc je rekao kako je 25 osumnjičenih optuženo za članstvo u ilegalnoj organizaciji i teško ubojstvo s namjerom, dodajući da je još devet osumnjičenih pušteno na slobodu do suđenja.

Napad se dogodio u nedjelju ujutro u talijanskoj katoličkoj crkvi Santa Maria u istanbulskoj četvrti Sarijer. Jedan turski državljanin, koji je bio na meti napadača, ubijen je dok je prisustvovao službi.