Prva dva slučaja koronavirusa u Crnoj Gori, obustavljen javni prijevoz

Koronavirus
Twenty20 / hercegovina.info

U Crnoj Gori potvrđena su prva dva slučaja koronavirusa, javlja Redio televizija Crne Gore.

Riječ je ženskim osobama, od kojih jedna ima 72 godine dok druga ima 47 godina. Jedna je iz Ulcinja,a druga iz Podgorice. Obje su boravile u područjima gdje je potvrđeno dosta slučajeva koronavirusa. Jedna se vratila iz SAD-a, druga iz Španjolske.

Crna Gora je u utorak navečer obustavila javni autobusni i željeznički promet, te zatvorila sve frizerske i kozmetičke salone.

Krajem prošlog tjedna vlada u Podgorici donijela je odluku o prekidanju nastave u svim obrazovnim ustanovama i zabranila javna okupljanja, dok su u ponedjeljak zatvoreni svi ugostiteljski objekti, zabranjen je ulazak strancima i zaustavljen međunarodni promet putnika. Svi zaposleni su pozvani da rade od kuće, dok su roditelji koji imaju djecu mlađu od 11 godina dobili plaćeni dopust.

Crnogorska policija uhitila je danas još četiri osobe koje su otvorile svoje ugostiteljske objekte usprkos zabrani, i njima se stavlja na teret kazneno djelo „nepostupanje prema zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“. Vlasniku kafića koji je jučer uhićen po istoj osnovi određen je pritvor od 72 sata.

Nacionalno tijelo za zarazne bolesti večeras je preporučilo stanovnicima Crne Gore da odgode svadbe, a da pogrebe održavaju u najužem krugu obitelji.