PROSVJEDI NAKON TROSTRUKOG UBOJSTVA Kurdi u središtu Pariza traže odgovore za napad

Kurdi prosvjed u Parizu
Le Parisien

Predstavnici kurdske zajednice Francuske okupili su se u subotu u središtu Pariza na demonstracijama tražeći odgovore zbog ubojstva tri Kurda u glavnom gradu Francuske za koje kažu da je razotkrilo ranjivost te zajednice.

Naoružani napadač je izvršio ubojstva u kurdskom kulturnom centru i obližnjem kafiću u petak u prometnom dijelu pariskog 10. okruga.

Policija je uhitila 69-godišnjeg muškarca za kojeg su vlasti priopćile da je nedavno pušten iz pritvora dok je čekao suđenje za napad sabljom na migrantski kamp u Parizu prije godinu dana.

Nakon što su se demonstranti sukobili s policijom u petak popodne, Kurdsko demokratsko vijeće u Francuskoj (CDK-F) pozvalo je na svojoj web stranici i kanalima društvenih medija na okupljanje od podneva u subotu na Trgu Republike, tradicionalnom mjestu demonstracija u gradu.

Na trgu se okupilo nekoliko stotina ljudi, a mnogi su držali zastave, piše Fena. Pariška tužiteljica Laure Beccuau rekla je u petak da će mogući rasistički motivi biti dio istrage, ali su kurdski predstavnici rekli da bi to trebalo smatrati terorističkim napadom.