VIDEO  PROSVJED PROTIV KORONAMJERA "Je*eš vaše cjepivo, nalazimo se usred nevjerojatne prevare"

Antikorona prosvjed
EPA

Tisuće protivnika restriktivnih mjera, među kojima i protivnici cijepljenja, okupile su se u središtu Londona u subotu, usprkos policijskim upozorenjima o kršenju mjera fizičkog razmaka.

Među glavnim govornicima bio je i David Icke. U Londonu traju masovni prosvjedi protiv korona-mjera, okupile se tisuće ljudi Icke se popeo na binu postavljenu na Trafalgarskom trgu i glasno uzviknuo "Sloboda! Sloboda!" na prosvjedu koji je nazvan: "Mi ne pristajemo."

Neke od poruka na plakatima bile su: "Ne obveznom cijepljenju", "Je*eš vaše cjepivo" i "Covid-1984", referirajući se na distopijski roman Georgea Orwella 1984. Londonska policija ispraznila je trg nakon sukoba s prosvjednicima, pri čemu ih je nekoliko ozlijeđeno. Policija navodi da je morala rastjerati prosvjednike jer se nisu pridržavali fizičkog razmaka ni nosili maske, zbog čega nisu bili izuzeti od pravila o ograničenju okupljanja na samo šest osoba.

Sadržaj se učitava...

"Želimo biti jasni, ovaj prosvjed više nije izuzet od pravila", objavila je policija na Twitteru.

"Danas smo došli ovamo javno pokazati individualno i kolektivno samopoštovanje", rekao je Icke okupljenima. "Nalazimo se usred nevjerojatne, skoro nezamislive prevare", dodao je.

Ickeov profil na Facebooku blokiran je u svibnju zbog širenja dezinformacija o pandemiji koronavirusa. Druga govornica Sandi Adams kazala je prosvjednicima da svjetske vlade žele razviti "kapitalizam praćenja" u kojemu je "krajnji cilj spojiti nas s umjetnom inteligencijom".

"Ako to znači bacanje naših elektroničkih uređaja, možemo li to učiniti da spasimo čovječanstvo?" upitala je Adams, na što masa nije odgovorila. U Velikoj Britaniji u subotu su zabilježena 6042 nova slučajeva zaraze koronavirusom, a 34 osobe su umrle.