PRONAĐENO PISMO MASOVNOG UBOJICE IZ PRAGA Priznao ubojstvo bebe i mladog oca u šumi

David Kozak

Pronađeno je oproštajno pismo Davida Kozaka, masovnog ubojice koji je prošli četvrtak na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu ubio 14 i ozlijedio 25 ljudi. Češki portal Novinky piše kako je dobio potvrdu da je Kozak u pismu preuzeo odgovornost i za ubojstvo dvoje ljudi u šumi u blizini Praga. Žrtve su bile 32-godišnji muškarac i njegova dvomjesečna kći, prenosi Index.

"U selu Hostounj tijekom očevida pronađeno je oproštajno pismo, u kojem ubojica priznaje svoj zločin u šumi u naselju Klanovice", kazao je glasnogovornik policije Jan Daněk. Prema njegovim riječima, zbog istrage koja je u tijeku sadržaj pisma se ne može objaviti. 

Bio je na listi sumnjivaca

"Što je točno bio sadržaj pisma i ostale pojedinosti o slučaju za sada ne možemo reći jer je istraga o cijelom događaju još u tijeku te se, između ostalog, ispituju i druge osobe, stoga bismo objavom takve informacije mogli poremetiti daljnju istragu", objasnio je. Pismo je jedno od ključnih dokaza koje policija ima. 

Još prošli tjedan pojavila se informacija kako balistički nalazi ukazuju na to da je Kozak povezan s ubojstvima u šumi. Pražsky deník je tako objavio kako je balističkim vještačenjem utvrđeno da je pištolj koji je koristio ubojica u šumi, gdje su ubijeni beba i njezin otac, pronađen u kući ubojice s Filozofskog fakulteta.

Policajci su u kući u Hostounju pronašli i tijelo Kozakovog oca te nešto što nalikuje na improviziranu eksplozivnu napravu. Osim toga, u kući je bio pušten plin pa se pretpostavlja da je mladić htio dignuti kuću u zrak. Šef praškog Odjela za ubojstva Aleš Strach rekao je da je napadač bio na listi od oko 4000 potencijalnih sumnjivaca za ubojstva u šumi koje su planirali provjeriti.