PROBLEMI U SRBIJI Sve veći broj intervencija policije zbog zabrinjavajućeg ponašanja mladih

stop policija srbija

Učenica petog razreda prijetila je u četvrtak u jednoj školi u Vranju (Srbija) da će se posjeći, zbog čega je reagirala policija, a Više tužiteljstvo je naredilo da se uključi i Centar za socijalni rad, školski psiholog i pedagog, navode 'Južne vesti'.

Kako je 'Južnim vestima' potvrđeno u Tužiteljstvu, djevojčica je na ruci iscrtala slovo 'M' i 'iskazala namjeru da će se na tim mjestima ozlijediti'. Tužiteljstvo je izdalo nalog da se na slučaju angažira Centar za socijalni rad, školski psiholozi i pedagozi.

Dojava

Istog dana učenici Elektrotehničke škole 'Stari grad' u Beogradu, poslani su kući zbog dojave da će naoružana nepoznata osoba doći u školu, saznaje Telegraf.rs.

Nastava je bila prekinuta, a đaci su sigurno napustili školu.

Koristio raketni bacač

Mladić P.N. (25) uhićen u Rumi (Vojvodina), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kaznena djela 'Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija' i 'Teška djela protiv opće sigurnosti', a u vezi 'Izazivanja opće opasnosti, neposredno po izvršenju ovih kaznenih djela.

Naime, on je u četvrtak pucao iz raketnog bacača u napuštenu zgradu željezničke postaje u selu Platičevo. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a u blizini te zgrade nema drugih stambenih objekata.

Po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Sremskoj Mitrovici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, u kojem roku će, uz kaznenu prijavu biti priveden tužiteljstvu, navodi Telegraf.