PREŽIVJELI PAD ZRAKOPLOVA Četvero djece pronađeno u džungli nakon dvotjedne potrage

pas tragač džungla
Oružane snage Kolumbije

Četvero djece, među kojima i 11-mjesečna beba, pronađeno je živo više od dva tjedna nakon što se zrakoplov u kojem su putovali srušio u gustu džunglu u kolumbijskoj pokrajini Caqueti. Djecu su spasili pripadnici vojske, vatrogasci i službenici civilnog zrakoplovstva nakon potrage koja je trajala dva tjedna.

Pravili skloništa i jeli voće u džungli

Spasioci, uz potporu pasa tragača, prethodno su pronašli odbačeno voće koje su djeca jela kako bi preživjela, kao i improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle. Nesreća se dogodila početkom svibnja, kada se Cessna 206, koja je prevozila sedam ljudi između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, srušila u džunglu, prenosi Hina.

U nesreći poginule tri odrasle osobe 

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Četvero djece u dobi od 13, devet i četiri godine, kao i beba od 11 mjeseci, koji pripadaju domorodačkom narodu Uitotou, preživjelo je pad zrakoplova. 

"Nakon mukotrpne potrage vojske pronašli smo živo četvero djece koja su nestala nakon pada zrakoplova u Guaviareu", objavio je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro u objavi na Twitteru. Džungla je vrlo gusta i opasna u tom iznimno udaljenom području, a potragu su otežavali prisutnost divljih životinja, stabla visoka i do 40 metara i obilne kiše. 

Uzroci nesreće još nisu utvrđeni. Prema civilnoj zaštiti, pilot je prijavio probleme s motorom zrakoplova prije nego što je nestao s radara.