PRETRES PRIGOŽINOVE PALAČE Novac, oružje, perike i preparirani aligator pronađeni na imanju šefa Wagnera

prigožin,palača,Vladimir Putin
twitter

Vladimir Putin je ponizio šefa Wagnera Jevgenija Prigožina nakon njegovog neuspjelog ustanka u Rusiji poslavši sigurnosne službe da upadnu u njegovu palaču u Sankt Peterburgu. Tijekom pretresa, policija je pronašla ormar pun perika, zalihe zlatnih poluga, skladište pištolja, prepariranog aligatora i uokvirenu fotografiju za koju ruski mediji tvrde da predstavlja odsječene glave neprijatelja prognanog privatnog vojskovođe.

Prokremljanski list "Izvestija" objavio je fotografije i video snimke naoružanih oficira koji pretražuju Prigožinovu vilu dok je bio prognan u Bjelorusiji 24. lipnja, nakon što je Vagner pokrenuo oružanu pobunu protiv Putina prije manje od dva tjedna - koja je ubrzo zaustavljena nakon što je Minsk pomogao da se postigne dogovor o okončanju sukoba. Ogromne zalihe oružja, uključujući jurišne puške i municiju za njih, pronašle su sigurnosne službe u kući osnivača Wagnera. Divovski malj (na fotografiji) sa natpisom "Za upotrebu u važnim pregovorima" fotografiran je izložen u prostoriji za prijeme, piše Mondo.ba

Ogroman broj kutija sa ruskim novčanicama u vrijednosti od oko deset milijardi rubalja, odnosno 100 milijuna eura, također je zaplijenjen u racijama na Prigožinovom imanju, uključujući i njegovu poslovnu zgradu. Ruski mediji javljaju da su novac i oprema od tada vraćeni u kancelariju i Vagnerov centar.

Među vrijednim stvarima privatnog vojskovođe fotografiranih u njegovoj luksuznoj palači bila je ruska vojna uniforma ukrašena sa oko dvadesetak medalja. U njegovom raskošnom domu bilo je izloženo i nešto nalik prepariranom aligatoru na komodi.
Nekoliko putovnica je također pronađeno i fotografirano u Prigožinovoj kući. Na snimku se vidi kako policajci naoružani jurišnim puškama pretražuju njegovu kuću i urede.

Fotografije su također otkrile ogroman luksuz u kome je Prigožin živio, njegov privatni bazen, heliodrom, saunu, teretanu i medicinsku ordinaciju. Izgleda da kuća također ima svoju privatnu sobu za molitvu, punu religioznih slika.