Preminuo nakon što je na sebi isprobao "lijek" za koronavirus

koronavirus, koronavirus, Banja luka, broj oboljelih, koronavirus, BIH, rs bih, Zaražene osobe, koronavirus, federacija, broj oboljelih, koronavirus, BIH, Konjic, koronavirus, HNŽ, SKB Mostar, farmaceut, lijek, Covid-19
Ilustracija

Indijski farmaceut je umro a njegov je šef završio u bolnici pošto su popili pripravak koji su sami proizveli i koji će, nadali su se, liječiti bolest covid-19, priopćila je policija u subotu.

Obojica su radila u tvrtki koja se bavila fitoterapijom i na sebi su ispitali “lijek” koji je bio spoj dušikova oksida i natrijeva nitrata, u jednoj kući u Chennaiu, na jugoistoku Indije.

K. Sivanesan (47) je umro na mjestu događaja, rekao je načelnik policije Ashok Kumar. U pripremi pripravka sam je istraživao po internetu i kupio sastojke na tržnici u tome gradu, dodao je policajac.

Zasad nema lijeka ni cjepiva za Covid-19, što je potaknulo međunarodnu utrku za pronalazak lijeka za tu bolest koja je pokosila najmanje 300.000 ljudi.

Gotovo 60.000 zaraženih zabilježeno je u Indiji, gdje je uvedena stroga karantena kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.