PREMINUO ALEKSEJ NAVALNI Policija uhićuje građane, svi su u nevjerici zbog izvještavanja ruskih televizija

Preminuo Aleksej Navalni
EPA

Ruska policija uhićuje građane i novinare na spontanim okupljanjima za Alekseja Navaljnog, piše Sky News.

RusNews je snimio ljude kako ih hvataju policajci te ih stavljaju ih u vozila u Sankt Peterburgu, uključujući njihovu reporterku Elinu Kozich.

Preminuo Aleksej Navalni

Novaya Gazeta je objavila da je njihov fotograf Aleksei Dushutin priveden kod Memorijala žrtvama političke represije.

Ranije ove večeri, fotografi Associated Pressa objavili su slike ljudi koji polažu cvijeće na to mjesto, prenosi Jutarnji.

Preminuo Aleksej Navalni

U Moskvi se pak pojavio video na kojem se vidi kako se policija bori da uhvati prosvjednika dok okupljeni bacaju snijeg.

Snimka koju je snimio novinar Alec Luhn također prikazuje policajce kako uklanjaju cvijeće sa spomenika u gradu Jekaterinburgu.

Ured državnog tužitelja ranije je građanima Moskve rekao da bi svako sudjelovanje u događajima vezanim uz smrt Navaljnog moglo dovesti do uhićenja.

S druge strane, dok se o smrti Alekseja Navaljnog opširno izvještavalo izvan Rusije, domaća publika baš i nije imala tu mogućnost.

Odlazak najžešćeg kritičara Vladimira Putina i de facto vođe oporbe u zemlji zabilježen je na samo nekoliko sekundi na TV mrežama u zemlji. Također, i sam Putin uopće se na to nije obazirao tijekom današnjeg pojavljivanja u medijima.

Tako je voditeljica državne TV Olga Skabejeva provela otprilike 30 sekundi izvještavajući o smrti Navaljnog, a Russia 1 potrošila je oko 35 sekundi.

Sadržaj se učitava...

U dnevniku NTV-a voditelj je pročitao vijest tek nakon 32. minute, a kada je gost u talk showu pokušao izraziti sućut, voditelj Andrej Norkin ga je prekinuo.

Sadržaj se učitava...