POZNAT UZROK NESREĆE Grupa turista slavila rođendan, a onda im se prevrnuo brod. Poginule četiri osobe

Italija talijanski brod za spašavanje
Twitter

Četiri osobe su poginule u nesreći plovila na jezeru Maggiore u sjevernoj Italiji, objavili su vatrogasci i talijanska novinska agencija ANSA.

Vatrogasci su isprva rekli da su tri tijela izvučena nakon što se brodica prevrnula na južnom dijelu jezera u blizini grada Lisanza, oko 50 kilometara sjeverozapadno od Milana. Novinska agencija ANSA kasnije je objavila da je četvrto tijelo pronađeno na dubini od 16 metara u blizini olupine, dodajući da se vjeruje da su ostali spašeni, prenosi Hina.

ANSA je navela da se turistički brod, na kojem su bile oko 24 osobe, prevrnuo u nedjelju zbog iznenadnog vrtloga. Dvadeset ljudi spašeno je neozlijeđeno. Prema riječima predsjednika regije Lombardije Attilija Fontane, 16 metara dugu jedrilicu iznajmili su turisti.

Prema pisanju La Repubblice, brod je prevozio osobe koje su slavile rođendan. Plovilo se uslijed lošeg vremena prvo prevrnulo, a zatim potonulo. Svi su putnici završili u vodi, međutim mnogi su uspjeli doplivati do obale. Neke su pak spasili drugi brodovi koji su plovili jezerom.