Pokušaji Hollandea i Merkelice za smirivanjem situacije

Angela Merkel, Hollande, sastanak francusko-njemačkog vijeća ministara, Francuska, Njemačka, suradnja, Europska Komisija, nove sankcije, međunarodne sankcije, EU i Rusija, EU i Ukrajina, moskva, Angela Merkel, Francois Hollande, Vladimir Putin, ukrajina, EU i Ukrajina, proruski separatisti, SAD i Rusija, Francois Hollande, vlada eurozone, Europska unija

Projektili su u utorak usmrtili više od 10 civila i vojnika duboko na teritoriju pod kontrolom regularnih ukrajinskih snaga.

Separatistička proruska sila na istoku nesretne države svakodnevno jača i očigledno silovito napreduje i grabi poziciju koja izrazito slabi diplomatski položaj Kijeva uoči nove runde mirovnih pregovora. Nova franko - germanska ideja lansirana iz laboratorija Hollandea i Merkelice za smirivanjem situacije na terenu postaje prazno slovo na papiru, smatra reporter Reutersa.

Jedna od najvećih američkih osiguravajućih kompanija Anthem pretrpjela je hakerski napad , čime su ugroženi osobni podaci klijenata. Njih oko 80 milijuna planira pokrenuti tužbu i od osiguranja tražiti odštetu. Riječ je o jednoj od najvećih krađa podataka u povijesti. Iskopirani su povjerljivi medicinski i drugi podaci milijuna korisnika. Postoji strah da bi informacije mogle biti korištene za krađu identiteta, izvještava Al Jazeera.

Prescott, mali grad u brdima Arizone, je neutješan nakon objavljivanja informacije da je njihova sugrađanka Kayla Jean Mueller (26) likvidirana na području pod nadzorom vojnika tzv. Islamske države. U zarobljeništvu je provela godinu i pol dana a informacija je bila zaštićena kako bi šanse za njeno osobađanje bile što veće. Vladari njene sudbine, otmičari, su objavili da je nesretnica okončala mladi život u bombardiranju od strane jordanske vojne avijacije, piše Associated Press.

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1958. i jedan od navjećih ruskih književnika 20. stoljeća Boris Pasternak bi u utorak imao 125 godina. Boris Pasternak se rodio u stvaralačkoj obitelji: njegov otac Leonid Pasternak bio je poznati umjetnik, akademik Akademije umjetnosti u Sankt-Peterburgu, majstor ilustracija u književnosti: ilustrirao je knjige Ljermonotova, romane Tolstoja, koji je osobno odobrio njegove radove. Radovi Leonida Pasternaka čuvaju se u vodećim svjetskim muzejima. Rozalija Pasternak, piščeva majka, bila je talentirana pijanistica, glazbeni pedagog. Zanimljivosti iz piščeva života nabraja Ruski vjesnik.

Skoro 13 milijuna Španjolaca se nalazi pred vratima krajnjeg siromaštva i društvene isključenosti. Kriza je ostavila zapanjujuće rezultate. Bujanje nezaposlenosti s vrhuncem u preko 50 % nezaposlenih mladih ljudi do 30 godina starosti, urušavanje gotovo kompletnih gospodarskih grana i kolaps nekretninskog tržišta su Španjolce nokautirali. Dio naroda spas vidi u bujajućoj političkoj sili Podemos. Situaciju na Pirinejima opisuje El Pais.

Srpski premijer Aleksandar Vučić je, na konferenciji "Beogradski dijalozi", izrazio uvjerenje da će ekonomski podaci ove godine biti daleko bolji od očekivanja i procjena. Podsjetio je da je prognoza bila da će deficit na kraju 2014. biti između 8,6 i 8,8 posto, a da je mjerama štednje u poslednjem kvartalu sveden na 6,6 odsto. "Očekujemo u prvom kvartalu najveći deficit od 55 milijardi dinara, što je oko 450 miliona eura. Mi u prvih 40 dana nemamo deficit", objasnio je Vučić, ističući da je naplata poreza dvostruko veća u odnosu na siječanj prošle godine, bilježi Tanjug.

Lijepo. Njemački izvoznici su u prošloj godini, unatoč brojnim međunarodnim krizama, ostvarili rekordan promet. U inozemstvu su ostvarili prihode od 1133,6 milijardi eura, što je 3,7 posto više nego 2013. Za 217 milijardi eura izvoz je bio veći nego uvoz, a to je više nego ikad do sada. U ovoj godini bi se izvoz trebao čak povećati za pet posto, prognozira savez njemačkih veletrgovaca i izvoznika BGA a podatke komentira Deutsche Welle.