POKUŠAJ BIJEGA Majka ubojice iz beogradske škole s kćeri pokušala napustiti Srbiju

kosta kecmanović,miljana kecmanović,bijeg
OLIVER BUNIĆ, PRIVATNA ARHIVA / RINGIER

Miljana K., majka dječaka ubojice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", zaustavljena je jučer kada je s kćeri pokušala napustiti Srbiju, saznaje Blic.

Prema njihovim informacijama, Miljana K. pokušala je napustiti Srbiju preko graničnog prijelaza Prohor Pčinjski, ali ju je policija privela.

Prijeti joj tri godine zatvora

Kako Blic podsjeća, protiv Miljane K., majke ubojice maloljetnog dječaka koji je ubio devetero svojih vršnjaka i domara škole Vladimir Ribnikar, krajem prošlog mjeseca pokrenuta je istraga zbog sumnje da je zanemarivala i zlostavljala dječaka ubojicu prije zločina.

Ako se dokaže da je počinila ovo kazneno djelo, prijeti joj zatvorska kazna do tri godine.

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je 23. svibnja da je policiji naloženo prikupljanje podataka o majci dječaka.

Također, Gradskom centru za socijalni rad tada je naloženo da izvrši dijagnostičku procjenu funkcioniranja obitelji dječaka ubojice i o tome podnese izvješće tužiteljstvu, kao i da utvrdi je li spomenuta obitelj ranije bila u njihovoj evidenciji.Htjela prebaciti imovinu
Kako je Blic ranije pisao, obitelj dječaka ubojice, na čelu s njegovom majkom Miljanom K., na sve načine pokušavala je zaštititi svoju imovinu. Prema informacijama kojima raspolaže Blic, majka je odvjetniku dala punomoć s ciljem darivanja svoje imovine, odnosno prepisivanja na svoje bližnje.

No, svi javni bilježnici su je odbili.

Osim nje, oko prijenosa imovine raspitivao se i dječakov otac Vladimir K.

Međutim, odlukom Višeg suda u Beogradu do daljnjeg je zabranjeno otuđivanje imovine, prijenos na druge osobe ili prodaja.