Počeli razgovori o ukidanju rominga u regiji

oprez, djeca rast, sms, mobitel, vibracije, aplikacije, mobilne aplikacije, Android aplikacije, laž, žene, muškarci, poruke, istraživanje, roming, mobilni operateri, pametni telefoni, spavanje san, wc, roaming, ukidanje roaminga, sms, ljubavne poruke, poruke, BIH, roaming
... zapadnog Balkana kako bi se razmatrale mogućnosti oko snižavanja i mogućeg ukidanja tarifa rominga, prvo između zemalja u regiji, a potom i sa zemljama članicama EU.

Nathalie Vandystadt, glasnogovornica komesarke Gabrijel, novinarima je priopćila da je na prvom sastanku od kompanija u regiji zatraženo "da istraže moguće opcije kako bi se smanjili troškovi rominga između zemalja zapadnog Balkana".

- Kompanije su se složile da u narednim tjednima podijele neke od svojih prijedloga Komisiji - naglasila je Vandystadt.

Ovaj susret je u skladu s prioritetima bugarskog predsjedavanja EU koje će posebnu pažnju posvetiti povezivanju na zapadnom Balkanu.

Na samitu EU - zapadni Balkan, koji će biti održan 17. i 18. svibnja u Sofiji, najviše će biti razgovarano o povezivanju.

Najavljena je mogućnost da komesarka Gabrijel na tom sastanku izađe s preliminarnim planom o koracima koje treba preduzeti, a koji bi vodili ka potpunom ukidanju tarifa za roming između regije i EU.

Ukidanje naplate za roming unutar EU, koje je stupilo na snagu u srpnju prošle godine, smatra se jednim od najvećih uspjeha EU u prethodnim godinama.

Proces koji je vodio od smanjenja pa do potpunog ukidanja tarifa unutar EU trajao je više od deset godina, prenosi Radio Slobodna Europa.