FOTO/VIDEO  Počela 'antiteroristička' operacija na istoku Ukrajine

...izjavio je u nedjelju ujutro ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov i pozvao stanovnike da ostanu u kućama, podalje od prozora

"Antiteroristička operacija počela je u Slaviansku", gradu na istoku Ukrajine gdje su proruski orijentirane naoružane osobe u subotu zauzele zgrade policije i sigurnosnih službi, izjavio je u nedjelju ujutro ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov i pozvao stanovnike da ostanu u kućama, podalje od prozora.

"Postrojbe svih snaga u zemlji sudjeluju. Nek' nam Bog pomogne", piše ministar na stranici Facebooka.

"Prenesite to svim civilima: neka napuste središte grada, ne izlaze iz svojih domova, neka se drže podalje od prozora", prenijela je ukrajinska novinska agencija Interfax Avakove riječi.

Avakov nije naveo nijedan drugi detalj u toj poruci.

Poruke na različitim društvenim mrežama u nedjelju ujutro spominju pucnjavu u gradu sa 100.000 stanovnika, što neposredno nije moguće potvrditi.

U subotu navečer ministar je osudio rusku "agresiju" nakon niza napada čitav dan na zgrade snaga sigurnosti na ukrajinskom istoku koji graniči s Rusijom.

Ukrajinsko Vijeće sigurnosti okupilo se u subotu navečer na trosatnom sastanku nakon napada na istoku, ali nijedna odluka nije objavljenja po završetku sastanka.