PAPA O OBITELJSKOM NASILJU Udariti ženu? To je sotonski čin i ponižavajuće

PAPA O OBITELJSKOM NASILJU Udariti ženu? To je sotonski čin i ponižavajuće
Reuters

Papa Franjo osudio je nasilje nad ženama i ocijenio da se muškarci koji vrše takvo nasilje bave nečim što je "skoro sotonsko".

Papa je, tijekom razgovora sa tri žene i jednim muškarcem za talijansku mrežu TG5, rekao da je "veoma visok" broj žena koja su pretučene i zlostavljane u svojim domovima.

"Problem je što je, za mene, to skoro sotonsko jer se iskorištava osoba koja ne može da se brani, koja može samo da pokuša da zaustavi udarac. To je ponižavajuće. Veoma ponižavajuće", rekao je papa odgovarajući na pitanje jedne žene, žrtve obiteljskog nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je rekao da žene koje su pretučene i zlostavljane nisu izgubile svoje dostojanstvo.

"Vidim dostojanstvo u tebi jer da nemaš dostojanstva, ne bi bila ovdje", rekao je papa obraćajući se ženi koja je bila žrtva obiteljskog nasilja.

Papa je tijekom razgovora slušao i beskućnicu kako priča o životu na ulici i muškarcu koji pokušava stati na noge nakon 25 godina provedenih u zatvoru, prenosi Reuters.

Od početka pandemije prije skoro dvije godine, papa Franja je nekoliko puta govorio protiv nasilja u obitelji, koje se povećalo u mnogim zemljama otkako su uvedene restriktivne mjere zaključavanja.