PAPA "Još sam živ, iako su me neki željeli vidjeti mrtvog"

PAPA "Još sam živ, iako su me neki željeli vidjeti mrtvog"
Getty images

Papa Franjo se našalio da su ga neki ljudi, nakon što je otišao na operaciju debelog crijeva u srpnju, željeli vidjeti mrtvog te da su neki crkveni dužnosnici već počeli pripremati konklavu kako bi izabrali njegovog nasljednika.

Franjo je to rekao tijekom susreta s pripadnicima katoličkog vjerskog reda, jezuitima, početkom rujna u Slovačkoj, a u utorak je prenio jezuitski časopis La Civilta Cattolica.

Kada ga je jedan jezuit upitao kako ga služi zdravlje, Franji je rekao: "Još sam živ. Iako su me neki željeli vidjeti mrtvog".

"Znam da su čak održani i sastanci prelata koji su mislili da je Papa u ozbiljnijem stanju nego je bilo rečeno. Pripremali su konklavu. Neka. Hvala Bogu, dobro sam", rekao je Franjo, prenosi Hina.

Franjo je izabran za poglavara Katoličke crkve 2013., a 4. srpnja ove godine bio je na operaciji debelog crijeva te je u bolnici proveo 11 dana.

Jezuitima je također kazao da ga je na operaciju nagovorila medicinska sestra te da mu je spasila život.

Neimenovanoj medicinskoj sestri se zahvalio u intervjuu koji je dao početkom rujna. Tada je također opovrgao glasine da razmišlja o povlačenju i dodao da nakon uspješne operaciji vodi "potpuno normalan život".