PANIKA Naoružana 28-godišnjakinja upala u privatnu školu i zapucala. Sedam mrtvih od kojih je troje djece

Nashville pucnjava policija
AP

U pucnjavi u privatnoj kršćanskoj školi u Nashvilleu, u Tennesseeju, ubijeno je najmanje troje djece i troje odraslih, a više njih je ozlijeđeno. Policija je stigla na mjesto događaja i ubila napadača - 28-godišnjakinju iz Nashvillea. Još nisu poznati njen identitet, motiv napada ili povezanost sa školom, prenosi Index.

Bila je naoružana s najmanje dvije puške i pištoljem. Nakon napada, troje djece je zbog ozljeda zadobivenih iz vatrenog oružja prevezeno u dječju bolnicu Monroe Carell Jr. u Vanderbiltu, gdje su proglašena mrtvima, navodi CNN.

"U školi Covenant na Burton Hillsu došlo je do pucnjave. Napadača je eliminirala policija", objavila je policijska postaja Metro Nashville na Twitteru, a prenosi Sky News.

Vatrogasci su objavili da su na mjestu događaja zatekli 'mnogo ozlijeđenih'. Roditeljima učenika rečeno je da se okupe u obližnjoj crkvi. Druge pojedinosti nisu poznate. Privatna škola Covenant ima oko 200 učenika od predškolskog uzrasta do šestog razreda, a osnovana je 2001. u sklopu prezbiterijanske crkve. 

"Za sada znamo da je ubijeno troje učenika i troje odraslih ljudi. Radimo na identificiranju žrtava. Uključujući napadačicu, u incidentu je smrtno stradalo najmanje sedmero ljudi", rekao je policajac Don Aaron.