FOTO/VIDEO  Palo 35 ruskih prometnih policajaca, i zahodske školjke bile im pozlaćene od mita

Palo 35 ruskih prometnih policajaca, i zahodske školjke bile im pozlaćene od mita
Profimedia

Ruski istražitelji šokirali su se kada su upali u vilu za koju se vjeruje da su je koristili članovi bande korumpiranih policajaca.

Pozlaćeni zahod samo je jedna u nizu luksuznih ekstravagancija koje su istražitelji zatekli tijekom pretresa raskošne nekretnine. Istražni odbor objavio je video u kojem se detaljno prikazuje kako je izgledala luksuzna vila, jedna od brojnih imanja koja su pretresena u sklopu istrage, piše BBC.

Uhićeno je sedam osoba, među kojima je i čelni čovjek prometne policije na jugu Stavropola Alekses Safonov. Vjeruje se da je organizirao mrežu koja je uzimala mito kako bi izdavala lažne dozvole zaposlenicima raznih tvrtki. Krivotvoreni dokumenti omogućili su vozačima da bez carinjenja ili bilo kakvog pregleda prelaze granicu s neprijavljenim količinama žita, drugih sirovina kao i građevinskog materijala, prenosi Jutarnji.

Sadržaj se učitava...

U sklopu velike antikorupcijske akcije obavljeno je više od osamdeset pretresa diljem Rusije, a pretraženi su i brojni policijski uredi. Optuženi se zasad nisu očitovali o krivnji.

U sklopu velike antikorupcijske akcije obavljeno je više od osamdeset pretresa diljem Rusije, a pretraženi su i brojni policijski uredi u kojima je pronađena veća količina gotovine te razne luksuzne robe. Ruski istražitelji objavili su da je Safonova grupa operirala više godina te da su uzeli mita u vrijednosti od najmanje 255 tisuća dolara. Safonovu sada prijeti kazna od 15 godina zatvora, dokaže li mu se krivnja. Parlamentarni zastupnik Ujedinjene Rusije Aleksandar Kinstejn BBC-u je kazao kako je, prema njegovim saznanjima, uhićeno najmanje 35 ruskih prometnih policajaca.

"To je u osnovi bila mafija koja je operirala na području Stavropola, a zarađivali su od svega, od lažnih registarskih pločica do dozvola za prijevoz pijeska", kazao je on.