Otkriveno koje su povjerljive dokumente agenti FBI-a tražili u Trumpovoj rezidenciji na Floridi

Otkriveno koje su povjerljive dokumente agenti FBI-a tražili u Trumpovoj rezidenciji na Floridi

Povjerljivi dokumenti koji se odnose na nuklearno oružje bili su među predmetima koje su agenti FBI-a tražili u ponedjeljak u pretresu rezidencije bivšeg predsjednika SAD Donalda Trumpa na Floridi, prenosi Avaz pisanje Washington Posta.

Stručnjaci za povjerljive podatke rekli su da neobična potraga naglašava duboku zabrinutost među vladinim dužnosnicima o vrstama informacija za koje su mislili da bi se mogle nalaziti u Mar-a-Lagu, klubu Palm Beach u kojem živi Trump, i da bi mogle dospjeti u pogrešne ruke.

Inače, nije poznato jesu li pronađeni takvi dokumenti tijekom potrage, a ni Trumpov glasnogovornik nje odgovorio na zahtjev Washington Posta za komentar. Također, i FBI i Ministarstvo pravosuđa odbili su komentirati pretres rezidencije bivšeg američkog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni državni odvjetnik Merrick Garland rekao je da ne može razgovarati o istrazi. Ali u neuobičajenoj izjavi za javnost u Ministarstvu pravosuđa, objavio je da je osobno odobrio odluku o provođenju pretrage koju je naredio sud. Garland je govorio nekoliko trenutaka nakon što su odvjetnici Ministarstva pravosuđa podnijeli zahtjev za otpečativanjem naloga za pretres u ovom slučaju, ističući da je Trump javno otkrio pretres nedugo nakon što se dogodio.

Trump je tražio da se objave ti dokumenti, a ranije je ovaj pretres okarakterizirao kao neopravdanom i nepotrebnom racijom i provalom, prenosi Washington Post.