OTAC PROGOVORIO NAKON MASAKRA U CRNOJ GORI "Nisam uspio sve što smo planirali. Najo, zagrli nam sinove jako..."

masakr,Crna Gora zemlja,cetinje

Četrdeset dana nakon masakra na Cetinju u kojem je Vuk Borilović (34) pobio deset svojih rođaka i susjeda progovorila je obitelj ubijene Nataše Martinović (35) koja je prva usmrćena sa sinovima.

Na grobljima na Cetinju održan je četrdesetodnevni spomen nedužnim žrtvama na kojem su se okupile obitelji ubijenih.

"Кrik do neba. Anđeli naši, naše izgubljene sreće, krvnička ruka zajedno sa svojom obitelji uze vam živote, vašu mladost, ljepotu i sve snove vam sruši. Monstrumi nisu od njihove zlobe, mržnje i ljubomore mogli da gledaju vas sretne, lijepe i uspješne. Najo, ljepoto, lavice naša, ne možemo i nećemo da prihvatimo da nam nećeš više doći s tvoja dva anđela, onako sretni, nasmijani kao zadnjeg dana kada ste nam izginuli. Tvoj tajo i brat su slomljeni od bola i velike tuge za vama. A ja, Najo moja, živim s pola života, da bih ti brata, a njihovog ujaka održala u životu. Znam, srećo moja, da bi i to tvoja želja bila, jer ste se voljeli neizmjerno. Vaši kratki životi su nas učinili najsretnijim, zato, sreće naše, neće proći nijedan sekund da ne budete dio našeg života koji će biti težak sve dok vam se ne pridružimo. Кako će vam vaš Roki, krvnici mu dom iskopaše", oprostili su se na osmrtnici Natašin djed Bato, baka Vesna i ujak Nebojša, piše Kurir.

"Zagrli ih jako u naručje svoje"

Miloš Martinović, koji je u masakru izgubio dva sina i suprugu, objavio je osmrtnicu u kojoj iskazuje svoju bol zbog gubitka najdražih.

"Anđeli moji, što da traže oči moje umorne kad vas više vidjeti neće. Najo, zagrli ih jako u naručje svoje. Nisam uspio ispuniti sve što smo planirali, zla sudbina mi nije dozvolila da vam kažem koliko vas volim. Živjet ćete vječno u ovom ranjenom srcu. Vaš Roki", napisao je on.

U osmrtnicu se uključila i obitelj Martinović.

"Teško je pomiriti se sa sudbinom prokletom da više niste s nama. Neobično je živjeti i naviknuti se na život bez vas. Fali nam vaša ljubav, riječ i pažnja. Voljeni ne umiru, a neka vaše duše počivaju u miru. Posebnu zahvalnost obitelj upućuje svima onima koji nam tokom naše tragedije priskočiše i dadoše ruku pomoći. Hvala svima koji osobno, putem telegrama, telefona i na drugi način podijeliše s nama bol, za našim najmilijima", navedeno je u riječima obitelji Martinović.

Sahranjen bez opela

Pero Martinović, koji je u krvavom pohodu Borilovića ostao bez dva unuka i snahe, kratko je rekao da su dali spomen u subotu Nataši i djeci. Jedva govoreći, uspio je prozboriti nekoliko rečenica.

"Dok pričam s vama, ja plačem. Mnogo mi je muka. Кrvnička ruka ih je ubila", rekao je djed ubijenih dječaka.

Preživjela Darinka Čelebić (88) ne voli se sjećati događaja. Кaže da u susjedstvu ne viđa Borilovićevu majku Svetlanu. Navodi da je Borilović sahranjen bez opela i svećenika.

Vuk Borilović je 12. kolovoza najprije ubio svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (8), potom i njihovog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda i susjede Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, a na kraju Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.

Nije se htio predati, pa je u njega pucala policija, kao i susjed Nenad Neno Кaluđerović.