OSVETA ZA KRIMSKI MOST U raketiranju centra Kijeva poginulo više osoba

rat u ukrajini,Rusija,Kijev

Gradonačelnik Kijeva potvrdio je da je "nekoliko eksplozija" zabilježeno u glavnom gradu u ponedjeljak rano ujutro. Vitalij Kličko je na Telegramu rekao: "Nekoliko eksplozija u četvrti Ševčenkiv - u središtu glavnog grada. Sve službe su na terenu. Detalji kasnije."

Ima mrtvih i ozlijeđenih, priopćila je hitna služba regije. 

Svjedok je rekao novinskoj agenciji Reuters da se crni dim uzdizao iz zgrade u središtu grada nakon eksplozije. Drugi su na društvenim mrežama objavili slike navodno iz grada, a neki tvrde da su "raketni napad oborile" ukrajinske snage. Kijev je uglavnom bio miran od početka rata, a linija bojišnice pomicala se prema istoku i jugu.

"Ima mrtvih"

Anton Geraščenko, viši ukrajinski savjetnik ministra unutarnjih poslova, objavio je jutros na Telegramu da su "Kijev napali kamikaze dronovi". Ukrajinski zastupnik Oleksij Gončarenko dodao je da je jedna raketa pala "točno u središte grada". "Gore automobili, a na kućama su razbijeni prozori. Ima mrtvih", tvitao je jutros.

"Pogođeno je samo središte Kijeva, neposredno uz park Ševčenko. Najbliži udar u srcu Kijeva i vladinoj četvrti dosad i prvi u mnogo tjedana. Projektil je pogodio glavno raskrižje tijekom jutarnje špice. Državna hitna služba kaže da ima mrtvih i ranjenih", tvitao je FT-jev dopisnik Christopher Miller.