OPSADNO STANJE U ROTTERDAMU 32-godišnjak ubio majku i kćer, a onda u medicinskom centru i jednog profesora

Pucnjava Rotterdam rujan 2023 hitna pomoć
De Telegraaf

Muškarac (32) je pucao danas u Rotterdamu na dvije lokacije. On je ubrzo uhićen, a kako je priopćila policija, ubijene su najmanje tri osobe. Osumnjičeni je inače student Erasmus sveučilišnog medicinskog centra. Na dvije lokacije ubijeni su žena (39) i njena kćerka (14) i sveučilišni profesor (46). Djevojčica nije odmah podlegla ozljedama,  rekao je šef policije Fred Vesterbeke, prenosi BBC. 

Nizozemska policija je priopćila da je uhitila osumnjičenog 32-godišnjeg muškarca poslije pucnjave. Kako se navodi, bio je samo jedan napadač, prenosi Telegraf. Kako je rekao šef policije, nešto prije 14:30 sati u policija je zaprimila više dojava o pucnjavi na dvije lokacije.

Javni tužitelj kazao je da je 32-godišnji muškarac koji je uhićen u Rotterdamu od ranije poznat policiji. "On je 2021. godine procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja. Muškarac je trenutno na ispitivanju i surađuje sa istražnim organima. Ne možemo još ništa reći o motivu", rekao je on.

Lokalni mediji javljaju da je napadač prvo zapucao u kući, ranivši dvije osobe (majka i kćer), a onda je zapalio zgradu. Majku i kćer je ubio u njihovoj kući, a potom se zaputio na sveučilište gdje je studirao. Jedan student ispričao je da se pucnjava prvo čula na četvrtom katu. Ispaljeno je četiri ili pet hitaca, a onda je bačen Molotovljev koktel.

Policija je ranije priopćila da je osumnjičeni bio na motociklu, da je bio odjeven u borbenu odjeću, da ima crnu kosu, da je nosio ranac, slušalice i pištolj.