ON JE "BALKANSKI PABLO ESCOBAR" Kosovska policija objavila snimke vile Milana Radoičića

Vila Milana Radoičića
Screenshot

Od jutros traje pretres imovine Milana Radojčića, bivšeg potpredsjednika Srpske liste. Naime, Radojčić je organizirao akciju u selu Banjska na sjeveru Kosova prilikom čega je stradalo četvero ljudi. Ministar kosovske policije, koja radi pretres, Dželjaj Svećlja, na svom je Facebook profilu objavio snimku unutrašnjosti Radojčićeve vile na obali jezera Gazivode na Kosovu te je Radojčića nazvao regionalnim Pablom Escobarom, piše Nova.rs.

  • Teroristički napad sa kojim se suočila kosovska policija u selu Banjska, bit će detaljno i do kraja istražen. Кosovska policija je u skladu sa sudskim nalogom, danas izvršila raciju stana Milana Radojčića, njegove vile na Ujmanskom jezeru. Čak i po slikama koje se mogu vidjeti, očigledno je da ovo nije nikakav 'borac za slobodu', već je Pablo Escobar regije - napisao je Svećlja uz snimku. Dodao je da Radojčić i njegovi suradnici, pod maskom branitelja građana, postaju milijunaši na štetu zakona, države i drugih građana.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Stoga je neophodno istražiti mjesto zločina svih ovih godina na sjeveru zemlje uz svu imovinu terorističke grupe", zaključio je ministar. Skupina naoružanih mjesnih Srba postavila je u nedjelju rano ujutro cestovnu barikadu pokraj sela Banjska i zatim ubila kosovskog policajca iz skupine koja je došla na intervenciju. U nastavku sukoba ubijena su trojica srpskih napadača koji su se u međuvremenu zabarikadirali u pravoslavnom manastiru. Milan Radojčić priznao je odgovornost za napad. 

Iako je sukob počeo postavljanjem srpskih barikada, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić za nasilje je okrivio KFOR i kosovskog premijera Albina Kurtija. Barikade je trebao ukloniti KFOR jer su oni zaduženi za slobodu kretanja, a ne kosovska policija, i zato je došlo do sukoba, ocijenio je Vučić. Ujedno je odbacio odgovornost službenog Beograda za samoorganiziranje Srba, istaknuvši da su se "pobunili jer više ne žele trpjeti Kurtijev teror".  Kosovski premijer Albin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Xhelal Svecla za napad optužuju "kriminalce pod srpskim sponzorstvom".