OGLASILI SE NA STRANICI OceanGate obustavlja ekspedicije na Titanik

podmornica Titanik
Profimedia

Oceangate, američka tvrtka koja je upravljala turističkom podmornicom koja je implodirala tijekom zarona prama olupini Titanika, obustavila je sva istraživanja i komercijalne operacije, objavila je kompanija.

Tvrtka nije navela pojedinosti osim natpisa na svojoj internetskoj stranici: "OceanGate je obustavio sva istraživanja i komercijalne operacije." OceanGate je u lipnju 2024. planirao dvije ekspedicije na olupinu Titanika u udaljenom kutu sjevernog Atlantika, prenosi Hina.

Američke i kanadske vlasti istražuju uzrok implozije u lipnju, koja je usmrtila svih petero ljudi u podmornici i otvorila pitanja o nereguliranoj prirodi takvih ekspedicija.

Navodno pronađeni ljudski ostaci i krhotine podmornice Titan

Američka obalna straža prošlog je tjedna pronašla ljudske ostatke i krhotine podmornice poznate kao Titan, nakon pretraživanja dna oceana. Očekuje se da će dodatne analize rasvijetliti uzrok implozije.

Titan je izgubio kontakt s pratećim brodom tijekom spuštanja 18. lipnja. Ostaci su pronađeni četiri dana kasnije, rasuti po morskom dnu oko 488 metara od pramca Titanika.