ODLUČILI UVESTI RED Nema više ostavljanja ručnika i ležaljki u susjednom turističkom ljetovalištu

Plaža more Tivat

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor općine Tivat i Komunalno poduzeće 'Tivat' organizirali su više zajedničkih akcija uklanjanja ručnika, plastičnih boca i drugih predmeta kojima posjetitelji plaža pokušavaju 'rezervirati' mjesto za naredni dan.

Iz lokalne uprave poručuju da neće tolerirati ovu pojavu i apeliraju na građane da na plažama ne ostavljaju pomenute predmete. Apel je upućen posebno imajući u vidu da je kazna za ovaj prekršaj 100 eura za fizičke i do 7.000 eura za pravne osobe.

"Službenici Komunalne policije upozoravaju korisnike plaža da će oni koji na plažama ostavljaju ove predmete biti kažnjeni, a stvari će biti uklonjene sa plaže", priopćeno je iz tivatske općine.

Isti slučaj zabilježen je i u susjednoj Hrvatskoj. Naime, općina Kolan na Pagu poduzela je akciju prikupljanja ručnika i opreme sa plaže koju su ljudi 'rezervirali' kako bi oslobodili mjesta za druge posjetitelje.

"Važno je napomenuti da je ovogodišnje ostavljanje stvari na plaži znatno smanjeno u odnosu na prošlu godinu, kada je provedena slična akcija sakupljanja", napisali su iz općine i naglasili važnost da svi posjetitelji plaže vode računa o odgovornosti prema okolini i drugim ljudima, kao i o poštovanju pravila kako bi se stvorilo ugodno i sigurno okruženje."

"Predmete koji su uklonjeni sa plaže moguće je pokupiti ispred igrališta u Mandrama. Zaposleni općine Kolan nisu odgovorni za predmete koji su uklonjeni", navodi se.