Od koronavirusa preminuo glazbenik koji je 2015. nastupao i u Mostaru

Sanja Ilić
Hercegovina.info

Srbijanski glazbenik, osnivač grupe 'Balkanika', Aleksandar Sanja Ilić preminuo je od posljedica koronavirusa u 70. godini. Ilić je rođen u Beogradu 27. ožujka 1951. godine, a osim toga što je bio uspješan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.

Kao mladić je nastupao u grupi 'Vragolani', a zatim u grupi 'San'. Njegova pjesma 'Halo, halo' u izvođenju grupe 'Aske' predstavljala je Jugoslaviju na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1982. godine.

Dvije godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspjehom snimaju njegovu kompoziciju 'Princeza', koja je postala i ostala hit.

Grupu 'Balkanika' osnovao je 1998. godine, sa kojom organizira i prvi koncert u lipnju 2000. godine. Sa 'Balkanikom' je nastupao na koncertima širom svijeta, sa kojom je i 2018. godine predstavljao Srbiju na natjecanju za pjesmu Eurovizije 2018. godine.

Ilić je sa bendom 'Balkanika' nastupao i u Mostaru 2015. godine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, a koncert je održan početkom siječnja te godine, povodom pravoslavnog Božića. Kosača je tada bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta.

"Ne postoje riječi da opišemo tugu i bol zbog odlaska našeg Sanje. Bio je veliki čovjek, izvanredan umjetnik, kolega, prijatelj... beskrajna podrška i uzor svima nama. Sanja, počivaj u miru. Tvoja 'Balkanika'", napisali su članovi benda na Instagramu.