OBJAVLJENA SNIMKA IZ SUSJEDNE UČIONICE Djeca su se prvo smijala 'petardama', a onda se iz hodnika čulo zapomaganje

Masakr u Beogradu

Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost poslije masakra u kojem je učenik Osnovne škole Vladislava Ribnikara jučer ubio osmero školskih kolega i zaštitara te ranio još šestero učenika i profesoricu.

Šef beogradske policije Veselin Milić rekao je da se poslije dojave dužnosnika škole da jedan učenik nasumično puca policiji javio dječak koji se punim imenom i prezimenom predstavio kao Kosta Kecmanović i rekao da je pucao na više osoba. Milić je potvrdio da ga je policija ubrzo uhitila. Napadač je smješten na odjel psihijatrije.

Objavljena snimka iz učionice

Blic i Pink su objavili uznemirujuću snimku nastalu u jednoj od učionica u trenutku kada su se začuli prvi pucnjevi. Učenici još ne znaju o čemu se radi, a neki od njih se smiju dok ih učiteljica smiruje. "Sjedite, sjedite", kaže učiteljica djeci koja su se počela smijati misleći da netko baca petarde u školi.

Snimku možete poslušati OVDJE.

Ubrzo potom čuli su se uzvici djece iz hodnika koja vrište i traže pomoć. "Nije ništa smiješno, stvarno", čuje se kako govori jedna učenica u razredu. Pucnjevi se nastavljaju, a glasovi djece koja mole za pomoć sve su glasniji.

"Molim vas, pomozite", čuje se na snimci glas djevojčice iz hodnika. Učiteljica je odmah reagirala i zatražila od djece da ne napuštaju učionicu. "Molim vas, ne izlazite. Molim vas, netko je ušao s pištoljem", rekla je učiteljica.