Objavljen transkript razgovora kontrole leta s pilotom prije nestanka malezijskog zrakoplova

zrakoplov, nestanak, zrakopolov, nestanak, malezija, CNN, zrakoplov, nestanak, crna rupa, istina, teorija, zrakoplov, malezija, malezija, zrakoplov, nestanak, zrakoplov, malezija, nestanak, zrakoplov, nestanak
Iz transkripta ispisanog na dvije stranice, vidljivo je kako posljednje riječi upućene iz nestalog zrakoplova jesu: 'Laku noć Malaysan 370'.

Australski premijer: Možda ćemo tražiti dugo, ali mi ćemo to i činiti

Nakon početnih razmjena tehničkih informacija i uvjeta, pilot je dobio odobrenje za uzlijetanje. Razmjena informacija tehničkog tipa, s kontrolom leta, nastavila se sljedećih sat vremena.

Posljednja uputa dobivana od kontrole koja nadzire područje Lumpura dobivena je u 1:19 sati, kada su osoblju zrakoplova uputili da od nadalje kontaktiraju Ho Chi Minh, vijetnamsku kontrolu leta.

Podsjetimo, zrakoplov na letu MH370 malezijske aviokompanije, izgubio se s radara 8. ožujka, manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking. U njemu je bilo 227 putnika i 12 članova posade. Avion je misteriozno nestao i od tada za njim intenzivno tragaju ekipe čak 26 zemalja.

Prema prvim informacijama, zrakoplov je naglo skrenuo s rute te je postojala sumnja da je namjerno skrenut sa zadanog kursa. Nije upućen nikakav poziv za pomoć, a sudbina zrakoplova predstavljala pravu zagonetku.

Izvor: dnevnik.hr