NOVI PAZAR Na bolovanju zbog virusa 70 liječnika i medicinskog osoblja

koronavirus, testiranje, koronavirus, BIH, koronavirus, epidemija, savjeti, HBŽ, koronavirus, BIH, dijete, škola, koronavirus, Dom zdravlja Mostar, priopćenje, priopćenje za javnost, stanje nesreće, BIH, koronavirus, pobjegli, koronavirus, Banja luka, novi pazar, virus, Covid-19
Ilustracija

U bolnici u Novom Pazaru, koji je žarište zaraze virusom korona, na bolovanju je trenutno 70 liječnika i medicinskog osoblja.

Koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek najavio je da će od svih njih tražiti da mu sutra donesu dokumentaciju da bi se utvrdilo jesu li na pravom ili lažnom bolovanju.

On je istaknuo da će momentalno dobiti otkaz oni za koje se utvrdi da su otišli na lažno bolovanje, odnosno ukoliko se utvrdi da nemaju pozitivan PCR test.

"Došli su ljudi iz cijele Srbije. Ako mi Pazarci bježimo, kakvi smo ljudi. Dobit će otkaz kunem se i Pazarcima i cijeloj Srbiji. U ovoj borbi moramo sudjelovati zajedno. Nisu njihovi životi važniji od života drugih medicinskih radnika", naglasio je Đerlek na konferenciji za medije u Novom Pazaru.

RTS javlja da je u Beograd danas sletio avion kojim je dopremljena medicinska pomoć Srbiji iz Turske, namijenjena prije svega Novom Pazaru i Tutinu. Veleposlanik Turske u Srbiji Tangu Bilgič rekao je da Turska u borbi protiv pandemije nastavlja biti uz Srbiju i Novi Pazar, prenosi Srna.