NOVE PRIJETNJE PUTINA Napadnite nas kasetnim streljivom i mi ćemo vas

Vladimir Putin
Getty images

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija do sada nije imala potrebu koristiti kasetno streljivo, ali da će to učiniti ukoliko isto bude upotrebljeno protiv nje. "Ukoliko je upotrijebe protiv nas, uradit ćemo isto", rekao je Putin u snimku koji je objavljen na Telegram kanalu.

"Do sada to nismo radili, nismo koristili kasetno streljivo. Nije bilo potrebe. Imamo ga, ali nismo. Naravno, ako ga upotrijebe protiv nas, zadržavamo pravo da odgovorimo istom mjerom", rekao je Putin.

Podsjetimo, generalni direktor operacija Zajedničkog stožera Douglas Sims rekao je u četvrtak na brifingu Pentagona da je Ukrajina dobila kasetno streljivo ne samo od Sjedinjenih Država, već i od drugih zemalja.

Glasnogovornik ukrajinske operativno - strateške grupe Tavrija pri ukrajinskoj vojsci, Valerij Šeršen, priopćio je ranije da će američko kasetno streljivo biti korišteno 'isključivo za deokupaciju Ukrajine u borbi protiv ruskih pozicija'.

On je za Radio Slobodna Europa rekao da se kasetno streljivo neće koristiti u gradovima, gusto naseljenim oblastima, kao ni na ruskoj teritoriji. Prema njegovim riječima, novo oružje će 'znatno promijeniti situaciju na frontu', piše Telegraf.

"Kasetno streljivo će još više demotivirati rusku okupacijsku vojsku i radikalno će promijeniti situaciju u korist ukrajinske vojske", rekao je on, prenio je 'Kijev independent'.